News Flash:

Vor să să protejeze infrastructura submarină

10 ţări din nordul Europei membre ale JEF vor desfăşura mijloace militare suplimentare în Marea Baltică

29 Noiembrie 2023
139 Vizualizari | 0 Comentarii

10 țări din nordul Europei, membre ale Forței Expediționare Comune (JEF), au luat decizia de a activa o clauză de apărare, stabilind desfășurarea de mijloace militare suplimentare în vederea protejării infrastructurii submarină din Marea Baltică. Această decizie vine în contextul a mai multor incidente în această regiune, conform informațiilor furnizate de agenția AFP.

„Aceasta include capacităţi maritime şi aeriene care vor fi desfăşurate în centrul regiunii JEF, constituind o contribuţie militară la protecţia infrastructurii submarine esenţiale”, au arătat miniştrii apărării ai celor 10 ţări într-un comunicat, la sfârşitul unei reuniuni. „Este prima dată când o clauză de apărare este activată de către JEF”, au menționat ei, explicând că aceste activităţi ar urma să înceapă la începutul lui decembrie.

JEF reprezintă o coaliție formată din 10 țări, având la conducere Regatul Unit, și includând Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia și Suedia. Această coaliție se concentrează asupra problemelor operaționale de apărare în regiunea nordică a Europei.

„Este vorba despre supraveghere maritimă, aproximativ 20 de nave de război vor fi desfăşurate în Marea Baltică, dar şi în zone din Atlanticul de Nord pentru a lua în considerare situaţia de securitate şi pentru a proteja mai bine infrastructura submarină crucială”, a afirmat ministrul suedez al apărării, Pal Jonson.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004483 (s)