News Flash:

Prezența lui Serghei Lavrov la Skopje o determină să boicoteze reuniunea

Polonia nu va participa la reuniunea ministerială a OSCE

30 Noiembrie 2023
138 Vizualizari | 0 Comentarii


Polonia a transmis că nu va lua parte la reuniunea ministerială a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la Skopje, din cauza prezenței așteptate a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, conform informațiilor furnizate de agenția AFP.

Ministrul polonez al Afacerilor Externe, Szymon Szynkowski vel Sek, a anunțat că nu va participa la această întâlnire și că nu va trimite un viceministru. El a subliniat că nu se poate ignora faptul că ministrul rus de Externe va fi prezent la masa organizației care ar trebui să promoveze pacea și securitatea în Europa.

Considerând prezența lui Lavrov la acest forum drept "inacceptabilă", șeful diplomației poloneze a adăugat că Polonia împărtășește opinia țărilor baltice care au anunțat anterior că vor boicota reuniunea OSCE din cauza participării șefului diplomației ruse.

Miniștrii de externe estonian, leton și lituanian au decis, de asemenea, să nu participe la întâlnire, argumentând că prezența ministrului Serghei Lavrov "risca să legitimeze agresorul, Rusia, ca membru cu drepturi depline al comunității noastre de națiuni libere", conform unui comunicat comun.

Ucraina a anunțat, de asemenea, că va boicota această întâlnire.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005815 (s)