News Flash:

Vor avea loc discuții privind diverse chestiuni de securitate

Marți, 28 noiembrie, la Bruxelles are loc întâlnirea miniștrilor de externe în NATO

28 Noiembrie 2023
127 Vizualizari | 0 Comentarii


Miniștrii de externe ai țărilor membre NATO se vor întâlni la Bruxelles începând de marți, 28 noiembrie, pentru a discuta diverse aspecte legate de securitate, printre care se numără războiul Rusiei împotriva Ucrainei și creșterea tensiunilor dintre Serbia și Kosovo, conform informațiilor furnizate de agenția DPA.

În cadrul acestei întâlniri de două zile, miniștrii vor aborda și acțiunile destabilizatoare ale Rusiei în afara Ucrainei, conform declarațiilor secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg. Aceste acțiuni includ acuzațiile venite din partea Helsinkiului, care susține că Moscova a permis recent trecerea a zeci de migranți fără acte din Orientul Mijlociu și Africa prin Rusia către Finlanda.

De asemenea, pe ordinea de zi se află și creșterea tensiunilor dintre Serbia și Kosovo. În ultimele luni, NATO a desfășurat trupe suplimentare pentru a întări forța sa de menținere a păcii în Kosovo, după un atac violent împotriva poliției kosovare.

„NATO va face ceea ce este necesar pentru a menţine stabilitatea în această regiune. Este important pentru NATO. Avem o istorie acolo, avem o prezenţă acolo”, a precizat Stoltenberg.

Miercuri, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, va participa la întâlnirea cu omologii săi din NATO, unde se așteaptă ca aceștia să sublinieze sprijinul continuu pentru Ucraina, o țară afectată de conflict.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006638 (s)