News Flash:

Fara garaje pe domeniul public la Timisoara! Roxana Iliescu vrea locuri de parcare

30 Septembrie 2021
365 Vizualizari | 0 Comentarii
Roxana Iliescu

Inainte de a vorbi despre noile locuri de parcare din cartiere, Roxana Iliescu crede ca ar trebui analizata situatia garajelor, care sunt folosite „pentru orice altceva decat parcarea masinii”. Consilierul local Pro Romania spune ca nu ar trebui sa existe niciun garaj pe domeniul public si se va implica in identificarea si demolarea lor, in vederea amenajarii „in principal, de noi parcari la sol, supraetajate sau acolo unde este posibil, subterane”.
 
Roxana Iliescu crede ca in Timisoara nu ar trebui sa mai existe garaje pe domeniul public. Sunt utilizate de obicei in alte scopuri si ar putea fi amenajate locuri de parcare in locul lor.

„Cred ca in Timisoara NU ar trebui sa mai existe niciun garaj situat pe domeniul public! In majoritatea cazurilor, imaginea lor este dezolanta, sunt folosite pentru orice altceva decat parcarea masinii si-n plus, efectiv, nu exista teren liber pe care ar putea fi amenajate locuri de parcare, altul decat cel pe care sunt ridicate aceste garaje. Strazile/trotuarele dintre blocuri sunt sufocate de masini, in multe cazuri fiind blocat total accesul salvarilor si pompierilor, in caz de incendiu”, transmite Roxana Iliescu.

Consilierul local mai spune ca administratia Fritz nu a promovat niciun demers nou privind demolarea garajelor de pe domeniul public, in vederea amenajarii de noi locuri de parcare sau, acolo unde este cazul, amenajarea de locuri de joaca sau spatii verzi.

„Contrar celor sustinute de viceprimarul Latcau, care am vazut ca incurca pretul per loc de parcare al unei parcari supraterane cu cel al unei parcari subterane, Primaria Timisoara are capacitatea materiala de a face mult mai mult decat a facut pana in prezent, costurile pentru parcarile subterane/supraterane fiind mai mici decat cele prezentate”, mai spune Roxana Iliescu.

Deblocarea si urgentarea lucrarilor de demolare a garajelor
Consilierul local Pro Romania s-a implicat „activ in deblocarea si urgentarea lucrarilor de demolare a garajelor” de pe strada Martir Elena Nicoara (Pepinierei) si spune ca a primit mai multe mesaje din partea unor timisoreni care i-au cerut ajutorul in situatii similare.

Roxana Iliescu a analizat cazurile si spune ca garajele situate in spatele blocului C11 de pe strada Martir Ovidiu Muntean si cele aflate in spatele blocurilor dintre strazile Martir Gabriela Tako si Silistra pot fi demolate dupa declararea terenului pe care sunt situate, ca fiind de interes public local.

„Referitor la garajele situate in spatele blocurilor de pe str. Magura nr. 4, bl. 52 si la garajele situate in spatele blocurilor de pe str. Juganaru Dumitru, nr. 10, bloc 81-83, situatia este putin mai complicata. Pe str. Magura nr. 4 terenul a fost revendicat de fostii proprietari, revendicarea fiind solutionata cu retrocedarea unei parcele de teren pe care sunt situate garaje, catre fostul proprietar. Prin urmare, fiind situate pe proprietate privata, aceste garaje nu pot fi demolate decat daca se face expropriere pentru cauza de utilitate publica.

In cazul garajelor de pe str. Martir Dumitru Juganaru, aici s-au emis notificari in vederea demolarii, insa demolarea a fost suspendata din cauza mai multor litigii promovate de timisorenii afectati de aceste demolari. Din punctul meu de vedere, trebuie analizata mai in detaliu situatia. Poate putem demola, daca situatia din teren permite, doar garajele care nu fac obiectul vreunui litigiu (trebuie identificat exact cate din cele aproximativ 55 de unitati sunt in litigiu)”, a spus consilierul local.

Referitor la garajele situate in str. Titan – Enric Baader nr. 11/a, prin HCL nr. 187/2015 a fost aprobat PUZ „locuinte colective, servicii si comert” care prevede printre altele prelungirea strazii Zimbrului. Pentru garajele care se afla in aceasta zona, demolarea cade in sarcina dezvoltatorului, care a initiat demersurile in vederea desfiintarii acestora.

In zilele urmatoare, Roxana Iliescu va prezenta situatia din inca sapte locatii din zona Aradului – Torontal.

„La finalul analizei, privitor la toate locatiile unde situatia juridica permite demolarea garajelor, imi propun sa initiez mai multe HCL-uri privind declararea terenului pe care sunt situate aceste garaje ca fiind de interes public local, in vederea efectuarii de lucrari de modernizare si mai buna functionalizare a acestora prin amenajarea ca locuri de parcare (dupa caz, de spatii verzi, locuri de joaca).

Voi continua sa ma implic in finalizarea proiectelor incepute de vechea administratie, dar si in identificarea si demolarea garajelor de pe domeniul public, in vederea amenajarii in principal, de noi parcari la sol, supraetajate sau acolo unde este posibil, subterane”, transmite Roxana Iliescu.

Stadiul lucrarilor la parcarea din zona Steaua
A verificat si stadiul lucrarilor la parcarea din zona Steaua, de pe strada Izlaz, care va fi finalizata curand. Stalpii de iluminat trebuiau sa fie deja montati, conform proiectului, dar acest lucru nu s-a intamplat.

„Exista insa o mare problema… conform proiectului, STPT trebuia deja sa fi montat stalpii de iluminat, dar asta nu s-a intamplat! Nu s-a intamplat pentru ca responsabilii din Primarie dorm in papuci si nu-s capabili sa gestioneze nici o amarata de lucrare (inca de la inceputul lucrarii Primaria trebuia sa notifice STPT privind montarea stalpilor de iluminat si racordare la sistemul de iluminat public)! Din doi stalpi de iluminat existenti deja pe amplasament si care nu sunt suficienti oricum, unul este obturat de un copac”, mai spune consilierul local Pro Romania.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006996 (s)