News Flash:

Pot incepe lucrarile la Turnul de Apa din Iosefin. Acesta va fi centru cultural din 2023

26 Septembrie 2021
368 Vizualizari | 0 Comentarii
Turnul de Apa

Turnul de Apa din Iosefin va fi acoperit in curand de schele. Primaria Timisoara a reusit sa semneze contractul pentru refunctionalizarea acestuia, cu asocierea de firme care a depus singura oferta la licitatia PMT. Transformarea simbolului din zona Iosefin va fi gata in 15 luni si va costa 7,59 milioane de lei cu tot cu TVA.

Se vorbeste de multi ani despre reabilitarea Turnului de Apa din Iosefin, iar primaria a semnat acum si contractul de executie cu asocierea formata din firmele Alca European Foundss SRL – Research Consorzio Stabile Societa Consortile a Responsabilita Limitata. Licitatia s-a facut in luna iulie si a fost depusa o singura oferta, in valoare de 7,59 milioane de lei cu tot cu TVA.

„Proiectul face parte dintr-o strategie mai ampla de reconversie a spatiilor industriale din Timisoara pentru cultura. Ma bucur ca acest santier va fi gata fix cand vom fi Capitala Culturala a Europei, in 2023, iar Turnul de Apa va deveni una din statiile culturale esentiale in cadrul acestui proiect atat de important”, explica primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Turnul de Apa va trece printr-o transformare serioase. In 15 luni ar trebui sa isi deschida portile pentru vizitatori. Din punct de vedere structural, este intr-o conditie foarte buna si vor fi realizate lucrari de reabilitare a finisajelor. Cea mai mare modificare este introducerea unui lift in interior. Se va demola gardul existent, se va amenaja terenul cu rampa de acces, se vor realiza gradene de beton si o copertina. In interior vor fi amenajate o cafenea, o sala de expozitii, un spatiu foaier, o sala pentru activitati culturale si un punct de belvedere.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005239 (s)