News Flash:

Timișorenii sunt așteptați la teatru!

Eveniment în priemieră, joi, 14 septembrie 2023, la Teatrul German de Stat Timișoara

6 Septembrie 2023
149 Vizualizari | 0 Comentarii

Teatrul German de Stat Timișoara anunță o nouă premieră în colaborare cu Structure Production și Institutul Francez din România la Timișoara. Acesta este primul eveniment din stagiunea 2023/2024 și se numește "TEATRUL", fiind scris și regizat de renumitul regizor francez Pascal Rambert. Premiera va avea loc joi, 14 septembrie 2023, începând cu ora 19.30.

Textul spectacolului a fost creat în doar câteva luni, în timp ce Pascal Rambert monta simultan spectacole pe mai multe continente. Este o ficțiune, chiar dacă actorii și actrițele de la TGST i-au furnizat materiale precum amintiri, experiențe și vise. Acestea sunt în mare parte legate de profesia de actor, deoarece scena ocupă un loc central în viața lor. Simplificând, teatrul, la fel ca și alte forme de artă, nu poate fi o ocupație secundară. Din perspectiva lor, nu există limite între viața de pe scenă și cea din afara ei. În același timp, această experiență îi unește și transformă teatrul într-o afacere de familie, mai ales când, așa cum este cazul TGST, generațiile mai tinere au fost influențate de cele mai vechi. Privind cei 70 de ani de existență a TGST, se observă că istoria acestui teatru german din Europa Centrală, cu rădăcini care se întind în secolul al XVIII-lea, este fragilă și necesită protecție. Pascal Rambert reușește să ilustreze TGST ca pe o corabie a viselor la care toți rămân loiali aceleiași viziuni.

Pascal Rambert, regizor, dramaturg și coregraf francez, a condus teatrul T2G din Gennevilliers, lângă Paris, între 2007 și 2016, transformându-l într-un centru național pentru artele spectacolului contemporan. El este, de asemenea, artist asociat al Teatrului Național din Strasbourg și al Teatrului Piccolo din Milano, printre altele. Lucrările lui Rambert au fost traduse în multe limbi, iar una dintre cele mai mari realizări ale sale a fost piesa "Clôture de l'amour" (Sfârșitul unei iubiri), care a fost prezentată și la festivalul TGST Eurothalia în 2022. Spectacolul a fost jucat la Festivalul de Teatru de la Avignon, la New York, Roma, Hamburg și Beijing, printre altele. Pentru întreaga sa carieră, Academia Franceză i-a acordat Premiul pentru Teatru în 2016.

Despre spectacolul "TEATRUL", Pascal Rambert a declarat următoarele:

„Uneori, lucrurile se apropie de un miracol. Când Tilla Rudel, directoarea Institutului Francez, m-a invitat la Timișoara, am venit fără idei preconcepute și am descoperit orașul. Și oamenii: actorii Teatrului German de Stat Timișoara, de care mi-a plăcut imediat. I-am cunoscut pe actori și actrițe unul câte unul. I-am ascultat. După aceea mi-au povestit și ei despre ei, despre viața lor, pe e-mail. Așa fac întotdeauna cu toate piesele pe care le scriu pentru actori din toată lumea: îi întâlnesc. Vorbesc cu ei. Apoi scriu pentru ei. Aici am ales să scriu pentru cei 26 de membri ai Teatrului German de Stat. Pentru că toți au descris în poveștile lor o Românie reală și fascinantă. Ceea ce vedem pe scenă nu este, desigur, viața lor privată. Am amestecat vieți, povești și parcursuri. Piesa Teatrul povestește despre dragostea pentru teatru. Despre cum cineva își dedică viața acestuia. Cum cineva este fericit și nefericit acolo. Cadrul piesei Teatrul este o petrecere de ziua de naștere care urmează unei repetiții. Este viața însăși cea care apare brusc pe scenă, cu toate bucuriile și tristețile, cu speranțele și renunțările ei. Tinerețea și bătrânețea. Iubirea și singurătatea”.

Spectacolul va fi prezentat și în cadrul celei de-a 9-a ediții a Festivalului European de Teatru "Eurothalia", care se va desfășura între 20 - 30 septembrie 2023.

Biletele pentru ambele reprezentații pot fi achiziționate atât de la agenția de bilete a Teatrului German, cât și online pe platforma Entertix. Mai multe informații sunt disponibile accesând următoarele link-uri:

Pentru bilete la Teatrul German Aici.
Pentru bilete la Festivalul Eurothalia Aici.
Bilete online Aici.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006664 (s)