News Flash:

Doliu in lumea muzicii. A murit unul dintre cei mai mari dirijori

17 Februarie 2022
361 Vizualizari | 0 Comentarii
doliu

Este doliu in lumea muzicii populare. Dirijorul Stelian Stoica s-a stins din viata in cursul noptii de miercuri spre joi.

Anuntul cel trist a fost dat de Florin Vasilica, care a postat un mesaj dureros pe contul sau de socializare.

„O veste trista… ? Coordonatorul si dirijorul Ansamblului Jidvei Romania – Stelian Stoica (Stelu) – a incetat din viata. Am activat timp de 2 ani la Ansamblul Artistic Jidvei Romania din Sibiu ca solist vocal si operator calculator. Dl. Stelu impreuna cu doamna Marioara Murarescu au fost primele persoane care m-au ajutat sa reinfiintez Grupul Teleormanul si m-au sustinut direct si neconditionat, sprijinindu-ma sa trec peste necazurile si nenorocirile pe care mi le pricinuiau cei de la Ansamblul Burnasul din Alexandria.
Dumnezeu sa-l aiba in paza Sa!”,
a scris acesta pe retelele de socializare.


Dirijorul si coordonatorul Ansamblului Jidvei Romania s-a nascut in Depresiunea Cibinului, in localitatea Orla. Copilaria si-a petrecut in orfelinat, acolo unde si-a descoperit si pasiunea sa pentru muizca. A invatat sa cante prima data la mandolina, apoi la acordeon, dar si la chitara.

„Acolo am invatat sa cant la acordeon. Am invatat intai la mandolina, am incercat mai apoi la chitara, dar nu mi-a placut, pentru ca ma dureau degetele, dar acordeonul m-a atras foarte mult.

Faptul ca stiam sa cant cat de cat la acordeon, in scoala generala ma foloseau la serbari… Apoi, dupa ce m-am intors din armata, aveau nevoie de cineva care sa se ocupe de activitatea culturala in comuna.

La un moment dat, un grup de copii a prezentat un dans cu ritual specific zonei noastre, Marginimea Sibiului. Era un joc de la ceata Caluserilor, pe care il invatasera de pe la batrani”, explica in urma cu ceva vreme regretatul maestru.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004547 (s)