News Flash:

Doar 60% din cadrele didactice din Timis sunt imunizate. Scolile trebuie sa publice rata de vaccinare a dascalilor

3 Noiembrie 2021
321 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala

Putin peste jumatate din cadrele didactice din Timis au ales sa se vaccineze, procentul fiind mic, la fel ca pe plan national. Elevii urmeaza sa se intoarca in banci de luni, iar noi masuri sunt asteptate la finalul acestei saptamani.
 
 
Elevii vor reveni in banci de luni, 8 octombrie, iar noi masuri urmeaza sa fie anuntate la nivel national la finalul saptamanii. Procentul vaccinarii cadrelor didactice se mentine la 66% la nivel national si la 60% in Timis. 4.146 de dascali din 6.884 sunt vaccinati.

Ministrul interimar al Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat, luni, ca tezele pentru semestrul I se vor putea da incepand cu data de 6 decembrie, iar numarul lor va fi redus, astfel ca la gimnaziu se vor sustine doua teze, iar la liceu trei teze. Noi reguli se asteapta si pentru revenirea elevilor in banci.

„Vom avea consultari cu autoritatile sanitare si vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere a scolilor in 8 noiembrie. Nu vom ajunge in situatia in care daca in jumatate de tara vom avea rata de infectare foarte scazuta si scoli fara cazuri de infectare, acele scoli sa nu poata functiona fizic”, a declarat Sorin Cimpeanu luni.

In plus, scolile vor trebui sa faca publice rata de vaccinare in randul profesorilor din fiecare institutie. Se va cunoaste doar procentul, in limitele GDPR.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005404 (s)