News Flash:

Santier de aproape 2 milioane de euro la fostul Colegiu Mincu, pentru Liceul Lenau. Primaria cauta constructor

2 Noiembrie 2021
338 Vizualizari | 0 Comentarii
Lenau


Fostul Colegiu Tehnic „Ion Mincu”, unde au fost mutate clasele de gimnaziu de la Liceul Lenau, va sta 18 luni in santier. Primaria Timisoara cauta constructor pentru reabilitarea cladirii de pe str. Gheorghe Lazar. Lucrarile sunt estimate la 9,3 milioane de lei, adica aproximativ 2 milioane de euro.
 
 
Colegiul Tehnic „Ion Mincu” nu mai exista din decembrie 2017, dupa ce a fost desfiintat printr-o decizie a Inspectoratului Scolar Judetean Timis, in baza unei hotarari de consiliu local. Cladirea de pe str. Gheorghe Lazar nr. 22-30 a stat goala cateva luni, iar reprezentantii primariei au decis sa mute acolo clasele de gimnaziu de la Liceul „Nikolaus Lenau”, din cladirea STPT de pe Intrarea Doinei, pentru care plateau o chirie lunara de 3.600 de euro.

Era nevoie si de investitii pentru ca elevii de la Lenau sa se poata muta in cladirea de pe Gheorghe Lazar. Municipalitatea a facut documentatia tehnica cu firma Bau Proiect SRL, iar din 3 februarie are si autorizatie de construire. Abia acum a fost lansata licitatia pentru executie, astfel ca PMT cauta o firma care sa reabiliteze cladirea in care a functionat Colegiul Tehnic „Ion Mincu”.

Pune la bataie 9,3 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 1,88 de milioane de euro, iar lucrarile vor trebui finalizate in 18 luni de la semnarea ordinului de incepere. Firmele interesate pot depune oferte pana in 14 decembrie.

Potrivit documentatiei primariei, de acesti bani se vor face urmatoarele lucrari:

recompartimentari si amenajarea grupurilor sanitare;
inlocuirea tamplariei interioare;
zugraveli interioare si exterioare;
inlocuire pardoseli: parchet lamelar (sali de clasa), parchet tip PVC tarket (holuri), gresie (grupuri sanitare);
aplicare de tapet autocolant / textil pe pereti (hol);
realizare tavan fals de gips carton pentru mascarea traseelor de instalatii;
asanarea subsolului tehnic;
refacerea trotuarului din jurul cladirii si a treptilor scarii exterioare;
curatirea de rugina la armaturile dezvelite la grinzile planseului peste subsol si protejarea cu mortar tip Sika;
refacerea completa a instalatiilor;
realizarea izolarii termice a cladirii pentru cresterea eficientei energetice.
Suplimentar, va fi realizat si un sistem de avertizare efractie, dar si un sistem de supraveghere video si un sistem de detectie si alarmare la incendiu.

Colegiul Tehnic „Ion Mincu” a fost desfiintat la sfarsitul anului 2017. Activitatea acestuia a fost reorganizata, iar clasele primare si gimnaziale au fost preluate de Scoala 24, clasele cu profil tehnologic de Colegiul „E. Ungureanu”, cele cu profil de arhitectura de Liceul de Arte Plastice, iar cele cu profil de constructii au fost preluate de Colegiul Tehnic de Vest.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006123 (s)