News Flash:

CJ Timis cumpara cladirile primariei de la Aerodromul Cioca, la pret de inventar. „Poate fi o alta sursa de ajutor” pentru PMT

2 Noiembrie 2021
344 Vizualizari | 0 Comentarii
aerodrom

Consiliul Judetean Timis vrea sa cumpere cele noua cladiri pe care Primaria Timisoara le detine pe Aerodromul Cioca. Vrea sa dea pe ele pretul de inventar, undeva la 2 milioane de lei. Alesii judeteni si-au dat deja acordul pentru achizitie, dar e nevoie si de o hotarare de consiliu local. Cei de la CJ spun ca banii pot fi „o alta sursa de ajutor” pentru Colterm.
 
 
Consilierii judeteni au votat, marti, un proiect de hotarare pentru „solicitarea trecerii unor imobile situate in Timisoara, Calea Torontalului, km 3, din domeniul privat al Municipiului Timisoara in domeniul privat al Judetului Timis”. Sunt, de fapt, cele noua cladiri pe care Primaria Timisoara le detine la Aerodromul Cioca, aflat in proprietatea CJ Timis. Pretul de inventar pe care CJ vrea sa-l dea pe case, anexe, un hangar, un corp administrativ si aerogara se ridica la aproximativ 2 milioane de lei, potrivit vicepresedintelui institutiei, Alexandru Proteasa.

„Este vorba despre cladirile de la Cioca, aflate in proprietatea primariei, iar terenul este in proprietatea noastra. Am ajuns la un consens si le vom achizitiona la pretul de inventar. Poate fi o alta sursa de ajutor pentru PMT, sa treaca peste aceasta perioada critica, si este de bun augur pentru investitiile pe care le va face CJ. La Aerodromul Cioca, daca acum o sa avem intregit imobilul, putem merge mai departe cu realizarea heliportului, a aerodromului, precum si realizarea unei zone de spectacole pentru Timisoara, dar si pentru cetatenii judetului Timis”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepresedintele CJ Timis, in plenul institutiei.

Consiliul Judetean Timis a pus deoparte, in bugetul pe 2021, suma de 4 milioane de lei pentru investitii la Aerodromul Cioca.

Problema cladirilor de pe aerodromul Cioca a fost disputata in trecut si de fostul presedinte al CJ Timis, Calin Dobra, si fostul edil al Timisoarei, Nicolae Robu. Primaria nu voia sa cedeze cladirile decat daca CJ Timis ceda terenul, iar cei doi n-au cazut la un acord.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006696 (s)