News Flash:

Consiliul Judetean Timis da 1,2 milioane de lei Primariei Timisoara, pentru subventia Colterm ”din spirit de solidaritate”

2 Noiembrie 2021
345 Vizualizari | 0 Comentarii
caldura

1,2 milioane de lei din fondul de rezerva al Consiliului Judetean Timis merg catre Primaria Timisoara, pentru ca municipalitatea sa acopere subventia Colterm. Anuntul a fost facut de presedintele CJ Timis, Alin Nica, pe Facebook.
 
 
„Din spirit de solidaritate cu orasul Timisoara si cu cetatenii Timisoarei care trec prin momente dificile, am hotarat sa propun Consiliului Judetean Timis alocarea unui sume de 1.215.000 lei din fondul de rezerva al institutiei noastre catre Primaria municipiului Timisoara, in vederea acoperirii unei parti din subventia pentru societatea de termoficare Colterm. Banii reprezinta majoritatea resurselor financiare de care dispune CJ Timis, restul, cateva sute de mii de lei ramanand in continuare pentru a acoperi situatiile neprevazute generate de pandemie sau de alte posibile evenimente”, a transmis, luni, Alin Nica, presedintele CJ Timis.

Suma alocata urmeaza sa fie aprobata marti, 2 noiembrie, in sedinta Consiliului Judetean Timis.

Va reamintim, Primaria Timisoara propune scumpirea gigacaloriei la peste 800 de lei/MWh, de la cca. 400 de lei/MWh cat este acum, in contextul cresterii pretului la gaz. Decizia pentru subventionare va fi luata in consiliul local.

„Colterm a propus triplarea tarifului de termoficare pentru abonatii sai, in contextul cresterii masive a pretului la gaze naturale. Avand in vedere impactul pe care o asemenea masura il va avea asupra timisorenilor, voi propune Consiliului Local sa limiteze aceasta propunere a Colterm la o dublare a tarifului”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Guvernul Romaniei ar trebui sa vina cu sprijin si pentru Timisoara, conform Legii plafonarii preturilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004868 (s)