News Flash:

Disney isi ia „adio” de la Mickey Mouse. In curand, personajul nu va mai face parte din portofoliul gigantului

5 Iulie 2022
279 Vizualizari | 0 Comentarii
Mickey

Vesti triste pentru toti cei care sunt fanii Universului Disney. Gigantul desenelor animate este pe cale de a pierde unul dintre cele mai faimoase personaje si anume, pe Mickey Mouse. Desi pare greu de crezut, totul este cat se poate de real.

Mickey Mouse nu mai are nevoie de nicio prezentare. Personajul de desene animate a scris istorie si este unul dintre cele mai cunoscute caractere din lumea Disney. Acesta a fost creat in 1928, iar in 2024 ar putea sa paraseasca lumea Disney.

Ca o consecinta a drepturilor de autor din America, gigantul Disney ar putea pierde in curand drepturile exclusive asupra lui Mickey Mouse. Mickey va intra in domeniul public in 2024, dupa aproape 95 de ani de la crearea sa.

Daniel Mayeda, directorul asociat al Documentary Film Legal Clinic at UCLA spune ca expirarea licentei de drepturi de autor vine la pachet cu anumite limite. „Poti folosi in continuare personajul Mickey Mouse in scopul in care a fost creat pentru a da nastere propriilor tale povesti cu ajutorul lui. Dar trebuie sa o faci in asa fel incat oamenii sa nu fie trimisi cu gandul la Disney, ceea ce este putin probabil, avand in vedere cat au investit ei in acest personal. In teorie, Disney poate spune ca ai incalcat notiunea de marca inregistrata.”

Mickey Mouse a aparut pentru prima data in desenul alb-negru „Steamboat Willie”. Potrivit Muzeului National de Istorie Americana, „de-a lungul timpului, Mickey Mouse a trecut prin multe transformari fizice, dar si de personalitate”.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004888 (s)