News Flash:

Un nou motiv de îngrijorare pentru Washington şi Seul

Delegație rusă condusă de ministrul resurselor naturale, Aleksandr Kozlov, în vizită în Coreea de Nord

15 Noiembrie 2023
118 Vizualizari | 0 Comentarii

O delegație rusă condusă de ministrul resurselor naturale, Aleksandr Kozlov, se află într-o vizită oficială în Coreea de Nord, conform anunțului făcut de presa oficială nord-coreeană. Intensificarea colaborării dintre cele două țări constituie o sursă de preocupare pentru Washington și Seul, potrivit agenției AFP.

Această vizită are loc la aproximativ o săptămână după ce secretarul de stat american, Antony Blinken, a avertizat că legăturile dintre Phenian și Moscova sunt în creștere și reprezintă o amenințare, solicitând în același timp Beijingului, aliat al Coreei de Nord, să îndemne țara să se abțină de la noi teste nucleare.

Delegația rusă a sosit la Phenian pentru a discuta despre cooperarea în domeniile comerțului, economiei, științei și tehnologiei. Potrivit agenției de stat KCNA, o recepție a avut loc la hotelul Koryo din capitala nord-coreeană, în cadrul căreia au fost susținute discursuri, iar participanții s-au pus de acord asupra necesității „revitalizării relaţiile bilaterale în toate domeniile şi a trecerii acestora la o etapă superioară”.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006230 (s)