News Flash:

Spitalul mobil de pe stadionul CFR va functiona la capacitate maxima. Mai multe paturi pentru bolnavii de Covid in Timis

12 Septembrie 2021
452 Vizualizari | 0 Comentarii
spital mobil

Dupa ce joi s-a atins capacitatea maxima de ocupare a paturilor ATI in judet, fostul prefect al Timisului si directorii spitalelor au conceput un plan de functionare, prin cresterea numarului de paturi disponibile in spitale. Spitalul modular de pe stadionul CFR va functiona la capacitate maxima, iar alte spitale vor avea mai multe paturi pentru bolnavii Covid.
 
 
Spitalul mobil de pe stadionul CFR, care apartine de Spitalul Militar Timisoara, va functiona la capacitate maxima, cu cele 54 de paturi non-ATI si zece ATI (Anestezie si Terapie Intensiva), dupa ce joi, 9 septembrie, in Timis au fost ocupate toate locurile din spitale la ATI.

Decizia a fost luata in ultima zi de mandat a prefectului judetului Timis, Zoltan Nemeth, alaturi de directorii de spitale. Initial, la modularul de pe stadionul CFR au functionat 10 paturi ATI si 10 non-ATI, de la finalul lunii august.

„In ultima zi de mandat am avut o sedinta cu directorii de spitale in privinta valului IV al pandemiei de Covid, cautand impreuna cu acestia solutii pentru tratarea bolnavilor de Covid fara a priva de tratament si pe cei care sufera de alte boli. In cadrul sedintei s-a stabilit ca spitalele «Victor Babes», Judetean, Municipal vor detasa personal la Spitalul Militar pentru a operationaliza cele 54 de paturi Covid non-ATI de la spitalul modular de pe stadionul CFR, in prezent fiind operationalizate 30 de paturi non-ATI pe langa cele 10 paturi ATI Covid din acest spital modular”, a declarat Zoltan Nemeth.

In plus, conform acestuia, Spitalul Judetean va avea de saptamana viitoare inca sapte paturi ATI Covid, iar alte paturi Covid non-ATI urmeaza sa aiba si Spitalul Municipal.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006735 (s)