News Flash:

Se cauta voluntari pentru a realiza hartile florei si faunei din Timisoara

12 Septembrie 2021
658 Vizualizari | 0 Comentarii
TM

Romanian Science Festival caută voluntari pentru un proiect de cartografiere a florei și faunei din Timișoara cu implicarea comunității locale. Evenimentul are loc pe parcursul lunii septembrie, iar pe lângă acesta vor fi organizate ateliere și o vânătoare de comori. 

Locuitorii Timișoarei sunt invitați să se înscrie ca voluntari sau să contribuie în proiectul „Detectivii biodiversității urbane”. Participanții vor trebui să descopere și să fotografieze anumite specii de plante, insecte sau păsări și chiar animale și să încarce fotografiile pe pagina proiectului de pe aplicația iNaturalist. 

Inițiatorii proiectului au pregătit și alte activități pentru voluntari și comunitate, care se vor desfășura atât în Timișoara, cât și online pe pagina Romanian Science Festival și pe platforma iNaturalist. Vor fi organizate “joc urban”, care cuprinde provocări interactive pentru locuitorii de toate vârstele, un webinar special pe tema biodiversității, un workshop despre imaginea mai amplă a viețuitoarele prezente în jurul nostru, ateliere de „story mapping”, ateliere de pictură botanică pentru adulți cât și pentru copii și vânătoare de comori de biodiversitate.

Echipa de proiect este formată din experți în diferite domenii, cercetători sau profesioniști din țară și străinătate.

„Dacă în multe proiecte de la Romanian Science Festival vorbim despre știință și despre tehnologiile ce aduc ideile cercetătorilor «la viață», în luna septembrie dorim să ne extindem perspectiva prin intermediul unei noi inițiative: Detectivii Biodiversității Urbane! Proiectul își propune să aducă oamenii mai aproape de natura urbană cu scopul de a informa și conștientiza locuitorii orașului asupra importanței ecosistemelor naturale la nivel de oraș. Vă invităm cu mic cu mare să formăm comunitatea iubitorilor și cunoscătorilor de natură”, transmit organizatorii.

Proiectul „Detectivii biodiversității urbane” este organizat de Romanian Science Festival în parteneriat cu Asociația Cartografică din România și este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.

Romanian Science Festival este primul festival național de științe din România, care implică cercetătorii și studenții români din diasporă în sistemul de educație din România. Comunitatea numără peste 80 de studenți, cercetători și profesioniști români din diasporă care se implică în diferite activități: târguri de știință, webinarii, vizite la clasele online, concursuri. De la lansare în 2019, Romanian Science Festival a adus știința în peste 150 de școli din România pentru cel puțin 100.000 de elevi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006112 (s)