News Flash:

Zoltan Nemeth, capat de linie dupa sase luni ca prefect al Timisului. Cine ii va prelua atributiile?

12 Septembrie 2021
350 Vizualizari | 0 Comentarii
Zoltan Nemeth

Zoltan Nemeth trage linie dupa cele sase luni in calitate de prefect al Timisului. Atributiile ii vor fi preluate de subprefectul Ovidiu Draganescu. Fostul prefect a punctat principalele sale realizari si a precizat ca se va intoarce in mediul privat.
 
Zoltan Nemeth a fost numit in functia de prefect al judetului Timis in 4 martie, in locul Lilianei Onet. Zoltan Nemeth are 34 de ani, este avocat si s-a inscris in USR in anul 2016. A fost eliberat din functie printr-un Ordin al premierului Florin Citu, joi, 9 septembrie. Fostul prefect al Timisului si-a prezentat vineri raportul de activitate pentru cele sase luni de la numire.

„In sase luni de mandat de prefect am avut de gestionat, cu exceptia inundatilor, cam toate situatiile de care se putea lovi un prefect intr-un mandat: pandemie, carantina, pesta porcina, fond funciar, incendii, seceta, vizite oficiale, ceremoniale militare si religioase, migranti, alegeri, incetari de mandat de primar si multe altele. (…) Colegii din cadrul institutiei mi-au spus ca am fost un prefect exigent, unii s-au suparat cand le-am mai intors adrese deja redactate cu precizari la documente, altii mi-au zis ca se bucura ca au un prefect care citeste si se implica activ (…) Ca in orice institutie publica am gasit functionari care au ceasul setat dupa programul institutiei, dar si oameni pentru care nu conta programul. (…) Le doresc sa se rezolve principala lor problema din aceasta institutie – salarizarea personalului din cadrul instituitilor prefectului. (…) Nu consider ca o persoana care verifica legalitatea actelor administrative ale primariilor si care ofera indrumare trebuie sa aiba salariu mai mic decat persoanele din primarie in cauza care intocmesc actele respective”, a spus Zoltan Nemeth in prezentarea raportului de activitate, dupa sase luni de la numire.

Printre activitatile pe care Zoltan Nemeth le-a realizat in functia de prefect s-au numarat: asumarea masurii de carantina a Timisoarei si localitatile periurbane, noutatile din campania de vaccinare – centre organizate in pietele de vechituri, maraton de vaccinare in mediul rural, verificarea situatiei in institutiile de invatamant inainte de debutul anului scolar, audientele pe strada din judet si intalniri cu reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor vizavi de problemele locuitorilor cu titlurile de proprietate. 

Ovidiu Draganescu va prelua atributiile de prefect
Dupa eliberarea din functie, s-a stabilit ca subprefectul Ovidiu Draganescu va prelua atributiile de prefect. Intrebat daca crede ca va reveni in functie, Zoltan Nemeth a precizat ca totul depinde de coalitia de guvernare si ca va reveni in mediul privat. In interiorul partidului nu au avut loc discutii pentru o functie in viitorul guvern.

„Cred ca nu conteaza ce cred. Nu stiu daca pot spune daca cred intr-un fel sau altul, cred ca depinde de soarta coalitiei de guvernare si daca USR va face parte din viitorul guvern sau nu. Fiind membru USRPLUS, pozitia fiind de demnitate publica, totul depinde si pozitia de reprezentant in teritoriu, daca USRPLUS nu este la guvernare nu putem discuta despre o astfel de posibilitate. (…) In momentul de fata, sincer, imi voi lua o perioada de concediu, desi ma asteapta mediul privat, avocatura, cel putin o luna, pentru ca am venit direct in aceasta functie dupa un an aglomerat in profesia de avocat. (…) Tind sa cred ca colegii m-ar propune (ca prefect intr-un viitor mandat – n.r.), dar este si o decizie interna. Nu am discutat acest subiect cu colegii mei”, a precizat Zoltan Nemeth.

Ovidiu Draganescu a mai fost prefect al Timisului in perioada 2004-2010 si este subprefect al judetului din 1 aprilie 2021.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006898 (s)