News Flash:

S-a dat startul Pedaliadei, la Timisoara, evenimentul care te face sa „lasi butoniada”

11 Septembrie 2021
382 Vizualizari | 0 Comentarii
pedaliada

Oamenii au ridicat pentru cateva ore privirea din telefoane si au urcat pe biciclete, pentru un traseu prin natura, la marginea Timisoarei. In urbea de pe Bega, si nu numai, a luat startul Pedaliada, un eveniment marca WoW Europe, care te indeamna sa „lasi butoniada”.
 
La Timisoara s-a dat startul in Pedaliada in doua curse, sambata, 11 septembrie, la miezul zilei. Au plecat de la start, la ora 12, adultii, iar la 12.05 copii. Cursa a inceput la Muzeul Satului Banatean, iar sosirea are loc la Gradina Zoologica. Traseul pentru adulti are lungimea de 20 de kilometri, cu 240 m diferenta de nivel, iar cel pentru copii are o lungime de 8 kilometri. Toti cei care vor trece linia de sosire vor participa la o tombola unde pot castiga o bicicleta de la Decathlon Romania & Fabrica de biciclete.

Evenimentul are loc simultan in Romania, Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Portugalia, Republica Macedonia de Nord, Spania, Slovenia si Turcia. In Romania, evenimentul se desfasoara sub sloganul „Lasa butoniada si vino la pedaliada” si are loc la Timisoara, Bucuresti, Craiova si Hunedoara.

„Pedalida este o cursa populara cu bicicleta, pe un traseu prestabilit, de dificultate medie, la care am chemat copii, parinti si bunici. Initial, trebuia sa aiba loc o singura actiune, la Timisoara, dar ne-au contactat mai multe comunitati de biciclisti care au dorit sa se alature acestei actiuni. Avem deja confirmate, pe langa Pedaliada Timisoara, evenimente similare la Bucuresti, Craiova si Hunedoara, dar ne asteptam sa creasca numarul de grupuri de biciclisti care vor iesi pe trasee din toata tara”, spune Beatrice Mercado, coordonatorul Pedaliadei.

Pedaliada este sustinuta de numerosi mari sportivi ai Romaniei care au facut si provocari prin care au invitat apropiatii la eveniment: Mihai Leu – campion mondial la box, Silvia Stroescu – campioana olimpica si mondiala la gimnastica artistica, Alex Ciocan, presedintele Federatiei Romane de Ciclism, Adriana Szentgyörgyi Ceausescu – multipla campioana la ciclism, Benjamin Bodo – campion national la scrima, Cristina Balan – campioana nationala si balcanica la atletism, Theo Matican – medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Paraciclism si ocupantul locului I in clasamentul mondial la categoria lui de dizabilitate la acest sport si multi altii.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1741 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005016 (s)