News Flash:

SDM monteaza in sfarsit pavajul in fata Catedralei Mitropolitane

22 Noiembrie 2021
340 Vizualizari | 0 Comentarii
Catedrala

Va vine sa credeti sau nu, dar dupa un an si jumatate apare in sfarsit pavajul mult asteptat in fata Catedralei Mitropolitane. De montarea lui se ocupa Societatea de Drumuri Municipale, iar dalele au fost cumparate cu bani din bugetul local, dupa ce Primaria Timisoara a alocat 1,2 milioane de lei cultului ortodox.
 
A trecut mai mult de un an si jumatate de cand fosta administratie a lasat in santier zona din fata catedralei. Lucrarile s-au oprit acolo prin primavara lui 2020, pentru ca fostul primar Nicolae Robu si-a dorit un pavaj cu model traditional. SDM a cumparat in urma cu un an dale cu motiv traditional „Coloana” si cu motiv „Geometric”, dar n-a mai apucat sa le foloseasca, pentru ca actuala administratie a avut alte planuri.

Au aparut si alte probleme, dupa ce lucrarile au inceput fara aviz de la Directia pentru Cultura si cei din primarie si-au dat seama ca terenul apartine Bisericii Ortodoxe, astfel ca municipalitatea nu putea sa faca interventii pe proprietate privata.

Totul s-a rezolvat, astfel ca PMT a alocat in septembrie, din bugetul local, aproape 1,2 milioane de lei cultului ortodox pentru „executare lucrari de infrastructura – montare pavaj din piatra naturala – andezit, in jurul Catedralei Mitropolitane”.

Pavajul a ajuns zilele acestea, iar drumarii de la Societatea de Drumuri Municipale s-au apucat de treaba. In fata catedralei se vor pune si stalpi de iluminat, investitia urmand sa fie facuta din fondurile Arhiepiscopiei Timisoarei.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005932 (s)