News Flash:

Ultimele noutati de pe Centura Timisoara Sud: asfalt nou pe unele portiuni, se lucreaza si la pasaje

22 Noiembrie 2021
297 Vizualizari | 0 Comentarii
drum in lucru

In prima parte a lunii noiembrie muncitorii care lucreaza la Centura Timisoara Sud au asternut noi straturi de asfalt in zonele Freidorf - Sag si Mosnita Veche - Ghiroda. Se lucreaza si la caile de acces si la pasajele de pe centura.
 
 
Conform celor de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, in prima parte a lunii noiembrie au fost extinse sectoarele unde s-a asternut primul strat de asfalt si s-au efectuat lucrari de realizare a structurii rutiere. Noi straturi de asfalt s-au asternut pe un sector dintre zona Freidorf si DN 59 Timisoara – Sag si intre Mosnita Veche si Ghiroda.

 

„In aceasta perioada s-au executat si lucrari la terasamente pentru amenajarea sensului giratoriu de la DN 59 si la bretelele de acces la conexiunea cu DN 6 Timisoara – Lugoj, precum si la cele doua pasaje, unul peste calea ferata din zona satului Chisoda si al doilea din zona Mosnita Noua (calea ferata Timisoara – Buzias). Alte lucrari au mai fost facute la podete si pasaje, la rigole, retele de irigatii, consolidari de teren, decofrari, reprofilari de taluz”, transmit cei de la DRDP Timisoara.

Lucrarile pe santierul Centurii Timisoara Sud au demarat, teoretic, in 25 martie 2020, cand a fost semnat ordinul de incepere. Intr-un an si trei luni de santier s-au facut doar 27,4% din lucrari, iar reprezentantii CNAIR au recunoscut ca acestea sunt intarziate din cauza „slabei mobilizari a constructorului”. Conform contractului, centura trebuie sa fie gata in 24 de luni, iar reprezentantii DRDP anunta ca termenul final este in ultima luna a anului 2022.

Centura Timisoara Sud este proiectata sa lege iesirea din Timisoara de pe Calea Lugojului cu cea spre Utvin, Sanmihaiu Roman, prin Chisoda, Giroc, Mosnita si Ghiroda, prin doua benzi. Centura va avea 26 de kilometri. De proiect si executie se ocupa firma Tirrena Scavi Spa, iar valoarea contractului depaseste 60 de milioane de euro.

Dupa ce va fi gata si aceasta centura, mai ramane de realizat tronsonul dintre iesirea spre Utvin si Calea Aradului, prin Sacalaz. Odata construita, Centura de Sud a orasului va avea o garantie de zece ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005027 (s)