News Flash:

In ciuda semnalelor SUA si NATO, Zelenski insista ca racheta cazuta in Polonia nu e ucraineana: "Vrem sa participam la ancheta!"

17 Noiembrie 2022
257 Vizualizari | 0 Comentarii
Zelenski

Presedintele Volodimir Zelenski a afirmat, miercuri seara, ca racheta cazuta in sud-estul Poloniei nu a fost lansata de armata ucraineana.

Zelenski a invocat informatii "credibile" ca ar fi fost o racheta a Rusiei si a cerut ca expertii ucraineni sa participe la ancheta, in conditiile in care Varsovia s-ar opune, aparent, acestui demers.

"Sunt convins ca nu a fost racheta noastra. Pe baza credibilitatii rapoartelor militare, consider ca a fost o racheta rusa", a afirmat Volodimir Zelenski, citat de presa internationala pe baza relatarii agentiei Interfax Ucraina.

"Avem dreptul de a face parte din echipa de investigatie? Desigur", a continuat el.

Administratia de la Kiev a cerut oficial sa participe la ancheta in cazul incidentului produs marti pe teritoriul polonez dupa ce mai multe surse concordante au indicat ca explozia care a ucis doi oameni a fost provocata de caderea unei rachete antiaeriene lansate de fortele ucrainene.

Pozitia lui Zelenski vine dupa ce SUA, NATO si Polonia au indicat ca racheta a fost lansata de fortele ucrainene
"Vrem acces imediat la locul incidentului, pentru a examina cazul impreuna cu partenerii nostri. Asteptam din partea partenerilor nostri informatiile pe baza carora au tras concluziile ca incidentul ar fi putut fi cauzat de sistemele antiaeriene ucrainene", a declarat Oleksii Danilov, secretarul Consiliului de Securitate si Aparare de la Kiev.

Insa presedintele polonez Andrzej Duda a declarat  ca eventuala participare a expertilor ucraineni la investigatie trebuie aprobata de Polonia si de Statele Unite.

Washingtonul a trimis deja experti la locul incidentului.

Mai devreme in cursul zilei, seful NATO, Jens Stoltenberg, si presedintele polonez Andrzej Duda au comunicat ca, cel mai probabil, racheta cazuta marti in apropierea satului Przewodow, unde a ucis doua persoane, a fost lansata de fortele ucrainene pentru a intercepta un proiectil rusesc.

Anterior acestor declaratii, presedintele SUA, Joe Biden, a estimat ca  "pe baza traiectoriei, este putin probabil ca racheta sa fi fost lansata de Rusia"

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005422 (s)