News Flash:

Demolari la Clinica de Balneologie, pentru santierul de 3 milioane de euro. Lucrarile au inceput de patru luni

23 Noiembrie 2021
354 Vizualizari | 0 Comentarii
demolari

Se lucreaza la reabilitarea Clinicii de Balneologie, ne anunta Primaria Timisoara la patru luni de cand a fost dat ordinul de incepere a santierului. S-au facut lucrari de desfacere si demolare. Clinica va fi extinsa, reabilitata, modernizata si echipata cu 3,1 milioane de euro, majoritatea fonduri europene.

Ordinul de incepere a lucrarilor de la Clinica de Balneologie a Spitalului Municipal s-a dat la sfarsitul lunii iulie. Aproape patru luni mai tarziu de la acel moment, reprezentantii primariei ne anunta ca „au inceput lucrarile pentru «Extinderea, reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie Timisoara din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, prin demolare partiala si extindere orizontala si verticala», proiect cu o valoare de aproape 13 milioane de lei, finantat din fonduri europene”.

Potrivit PMT, pana acum s-au facut lucrari de desfacere si demolare, dupa ce spatiul a fost eliberat si s-a putut asigura accesul utilajelor de dimensiuni mai mari.

Proiectul de reabilitare vizeaza Corpul B al clinicii, construit in anii 1960, destinat ambulatoriului. Clinica functioneaza la o capacitate redusa, iar bazinul cu apa termala nu a mai folosit din 2008, adica de 13 ani.

„Lucrarile vizeaza: desfacerea/demolarea partiala a zonelor cu cabinetele de electroterapie si sectia de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care sa respecte normele necesare institutiilor spitalicesti; reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare si legatura cu corpul A; extinderea pe verticala, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultatie, legatura cu corpul A, lift exterior; o extindere noua, cu doua etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultatie, sali de tratament, vestiare, grupuri sanitare, avand la parter sectorul de hidroterapie recreat, iar la celelalte niveluri noi functiuni spitalicesti”, informeaza aceeasi sursa.

Corpul B isi va pastra rolul actual de ambulatoriu si va avea o intrare principala din exterior, care ar urma sa permita accesul persoanelor cu dizabilitati si accesul cu targa.

„Se vor realiza finisaje moderne, se schimba instalatiile interioare si retelele de utilitati si vor fi achizitionate dotari medicale si mobilier. La finalul lucrarilor, noua cladire va fi din nou racordata la reteaua de alimentare cu apa termala”, mai transmite PMT.

Banii vin prin POR 2014-2020, in baza contractului de finantare semnat in 10 septembrie 2019. Licitatia PMT a fost lansata in noiembrie 2020 si a fost castigata in mai 2021 de catre Alex-Dia Construct, cu o oferta de 12,8 milioane de lei fara TVA. Lucrarile trebuie sa fie gata in 21 de luni, iar primaria pregateste si documentatia pentru reabilitarea Corpului A de cladire.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004626 (s)