News Flash:

Care este povestea Pesterii Son Doong din Vietnam pe care o sarbatoteste Google azi

14 Aprilie 2022
645 Vizualizari | 0 Comentarii
pestera

Povestea Pesterii Son Doong din Vietnam ar fi putut incepe cu multi ani in urma, daca localnicul Ho Khanh ar fi vorbit despre locul impresionant descoperit in Parcul National Phong Nha-Ke Bang.

In anul 1990, acesta cauta hrana si lemne, pentru a obtine un venit, insa a descoperit o deschidere intr-o stanca de calcar, din care ieseau nori. Din interiorul pesterii se auzea sunetului unei rau care curgea, insa nu a fost curios sa descopere mai multe. A plecat acasa si a uitat complet de locul minunat pe care il gasise in Parcul National.

Conform unor alte informatii, pestera ar fi fost folosita pe post de adapost impotriva bombardamentelor din perioada 1960 – 1970.

In anul 2009, zvonurile cu privire la un loc bantuit din provincia Quang Binh a Vietnamului a determinat o echipa de specialisti de la British Cave Research Association sa mearga la locul cu pricina si sa efectueze studii mai ample. Localnicii erau ingroziti de sunetele care se auzeau din stanca de calcar si credeau ca in interior ar fi de fapt o casa a spiritelor rele. Pestera Son Doong a fost cercetata de specialisti iar apoi, in 2013, ea a fost deschisa publicului larg.

Chiar daca au deschis-o pentru turisti, autoritatile din Vietnam au decis totusi sa o conserve si sa o mentina in siguranta, asa ca pestera poate fi vizitata doar in expeditii de patru zile, cu Oxalis Adventure. In prima vizita organizata la Pestera Son Doong, fiecare turist a fost nevoit sa scoata din buzunar in jur de 3.000 de dolari. Daca vrei sa vizitezi acest loc, rezervarea se face pe baza unei autorizatii, insa nu multi primesc acordul. Din 2013, doar 250 de persoane au primit raspuns favorabil cererii.

Pestera Son Doong este o adevarata opera de arta creata de natura, cu o vechime de aproximativ 3 milioane de ani. Aceasta se intinde pe o suprafata de 5 kilometri, are o latime de 200 de metri si o inaltime de 150 de metri. Locul este extrem de bogat in vegetatie si adaposteste un rau, Rao Thuong cum rar ne-a fost dat sa vedem. Acesta a sculptat stanca de calcar si a format un tunel pe sub muntii Truong Son, informeaza evz.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006418 (s)