News Flash:

Zelenski, primul discurs in Parlamentul Romaniei. „Daca nu ne-am fi aparat, rusii ar fi facut la fel ca... ”

4 Aprilie 2022
551 Vizualizari | 0 Comentarii
Zelenski

La sedinta Parlamentului au vorbit si presedintele Senatului, Florin Citu, cel al Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, si premierul Nicolae Ciuca.

Principalele declaratii ale lui Volodimir Zelenski:

Vreau sa vedeti ce am vazut eu la Bucha. Imi cer scuze pentru imaginile dure, dar aceasta este realitatea. (Pe ecran apar imagini cu victimele masacrului de la Bucha).
Masini au fost strivite de tancuri. Fete si femei au fost violate. Nu avem inca toate dovezile. Au fost oameni torturati. Oamenii au fost impuscati in ceafa. De ce au facut militari rusi acest lucru?
Peste 300 de oameni torturati, oameni simpli, locuitori ai unui oras simplu, care au avut mainile legate la spate si au fost impuscati.
RIA Novosti justifica genocidul. Spunea: „ce ar trebui sa faca Rusia cu Ucraina”? Ei doresc deucrainizarea si de-europenizarea Ucrainei. Moartea a cat mai multi oameni e de dorit pentru ei. Tot ce nu respecta aceasta pozite nu trece de cenzura.
Daca armata si poporul nostru nu s-ar fi aparat, rusii ar fi facut un masacru la fel ca la Bucha pe tot teritoriul Ucrainei.
Rusii nici macar nu se ascund, ei vorbesc deschis despre razboiul impotriva Ucrainei.
Au fost ucisi invatatori si profesori, toti cei care aveau drapelul sau stema Ucrainei in casele lor.
De ce nu se ascund? De ce acum, cand lumea a inteles foarte bine ce se intampla?
In 1989 a murit Nicolae Ceausescu, dupa multi ani in care a fost clar ca era inadecvat, ca el si Securitatea duceau Romania in izolare. Acel regim se baza doar pe represiune, nimic nu era sfant. Poporul roman s-a ridicat si a daramat acel regim.
La fel, nu pot fi convinsi de nimic cei care dau ordine de razboi in Rusia. Acesti oameni inadecvati au pierdut orice legatura cu realitatea.
Al doilea motiv pentru care Rusia nu ascunde genocidul: sunt convinsi ca liderii europeni nu vor putea sa ii opreasca, pentru ca europenii nu isi vor apara valorile.
Ucraina nu este singura tinta a Rusiei. Vor sa atace Odesa si de acolo mai un pas pana in Moldova.
Este fundamental sa aparam independenta Moldovei, iar asta inseamna securitatea in intreaga regiune.
Pe teritoriul Ucrainei se decide soarta Europei Centrale si a zonei Marii Negre.
Au fost impuse sanctiuni impotriva Rusiei, dar razboiul dureaza de 40 de zile. Rusia trebuie sa fie privata de toate resursele, in primul rand economice. Inchideti porturile pentru vapoarele rusesti. Nu importati din Rusia.
E nevoie de mai multe sanctiuni.
Orice politician al lumii democratice trebuie sa sustina Ucraina. Fiecare trebuie sa faca tot posibilul pentru ca militarii rusi sa raspunda in fata legii.
Sunt convins ca Romania va sustine tot ce trebuie pentru a impune dreptatea, sunt convins ca Romania si firmele romanesti vor participa la programele de refacere a Ucrainei de dupa razboi.
Potentialul nostru intern este mare, dar avem nevoie de sustinere pentru a reface viata in Ucraina.
Multumesc intregului popor roman pentru ajutorul dat refugiatilor. Sper ca vom avea conditii in care Rusia sa renunte la razboi si acesti oameni sa se poata intoarce acasa.
Aceasta experienta de sustinere si respect reciproc intre popoarele noastre este o baza de apropiere si mai mare. Cand situatia o va permite, vreau sa incep un dialog cu Romania pentru a permite intreaga protectie a minoritatilor noastre nationale, comunitatii romanesti din Ucraina si a celei ucrainene din Romania.
Viitorul nostru este impreuna intr-o familie europeana si sper ca in viitorul apropiat sa ma adresez dvs. cu multumiri pentru intreaga sustinere a Romaniei pentru intrarea Ucrainei in Uniunea Europeana.
Va multumesc. Traiasca Romania, traiasca Ucraina!, informeaza digi24.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006551 (s)