News Flash:

Cinema Victoria, gata pana in decembrie. Ruben Latcau anunta ca sunt in grafic lucrarile la cinematografe

20 August 2021
403 Vizualizari | 0 Comentarii
cinema

Cinema Victoria din Piata Balcescu ar putea fi finalizat chiar anul acesta si ar putea fi primul cinematograf modern al primariei care isi va deschide portile, anunta viceprimarul Ruben Latcau. Lucrarile au inceput in toamna anului 2020, dar e santier si la alte cinematografe din oras. Va urma si la Cinema Timis.
Se lucreaza la trei dintre cele sapte cinematografe ale Primariei Timisoara, preluate acum multi ani de la RADET. Doua dintre ele vor fi transformate in centre culturale multifunctionale, Victoria si Dacia, in timp ce Cinema Studio va deveni primul cinematograf de arta al orasului, cu facilitati pentru comunitatea creativa.

Primul cinematograf care a intrat in santier este Victoria, in toamna anului trecut, in timp ce in iunie 2021 au inceput lucrarile la Cinema Studio. Victoria din Balcescu este chiar primul care ar putea sa-si deschida portile, spune viceprimarul Ruben Latcau, care a fost pe teren si spune ca totul este in grafic.

„Suntem in grafic sa vizionam filme, si nu numai, in cinematografele clasice ale Timisoarei, pana in 2023. (…) Toate santierele se desfasoara conform asteptarilor si conform graficelor de lucrari. Cinema Victoria este cel mai apropiat de finalizare, unde estimam ca lucrarile sa vor incheia in acest an (decembrie 2021), iar apoi, la cateva luni dupa, ar urma cinematograful din Piata Dacia (martie 2022). Lucrarile pentru Cinema Studio au inceput acum doua luni si le vom finaliza fix inainte de a patrunde in 2023 (deci in decembrie 2022), anul in care orasul devine capitala a culturii europene”, a transmis edilul, pe Facebook.

Ruben Latcau mai spune ca „in urma acestei vizite si dupa ce am vorbit cu artistii si managerii culturali implicati, am stabilit ca ecranele salilor din Dacia si Victoria sa fie retractabile, astfel incat atunci cand nu ruleaza filme, sa poata fi jucate, de exemplu, piese de teatru”.

Acest lucru era specificat, de exemplu, pentru Cinema Victoria, inca din caietul de sarcini, in care scrie ca „se propune ca imobilul sa functioneze sub mai multe scenarii in afara celui de cinematograf, sala de spectacol devenind una cu functiuni multiple”. Tot in caietul de sarcini, la Cinema Dacia a fost prevazut „un ecran de proiectie retractabil si un afisaj pliabil la nivelul tavanului, cu subtitrari pentru conferinte, piese de teatru etc (…) sala de spectacol fiind una cu functiuni multiple”.

Viceprimarul Timisoarei sustine ca valorile investitiilor, cu tot cu TVA, sunt urmatoarele: Victoria – 10 milioane lei, Dacia – 16 milioane lei, Studio – 14 milioane de lei.

„Si pentru a minimiza banii pe care ii folosim din bugetul local, am obtinut sprijin financiar record de la Ministerul Culturii pentru realizarea acestor investitii. La inceputul anului, primaria a semnat contractele de finantare pentru doua cinematografe care insumeaza aproximativ 11.000.000 RON (6.317.870 Dacia + 4.660.281 Victoria)”, a mai explicat Latcau.

Finantarea de la Ministerul Culturii era stabilita inca din anul 2019, cand a fost data ordonanta 42, iar primele trei contracte au fost semnate de primarie in iulie 2021, inclusiv pentru Cinema Victoria.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, si Cinematograful Timis se afla in plan pentru reabilitare, „care se afla insa doar in stadiul de proiectare. Documentatia de Avizare a Lucrarilor de Interventie (DALI) si indicatorii tehnico-economici pentru acest cinema au fost aprobati de consiliul local inca din anul 2020, in timp ce certificatul de urbanism pentru „obtinerea AC – Constructii pentru cultura si pentru recreere – Reabilitare imobil cinematograf Timis” a fost emis inca din aprilie 2021 de primarie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005124 (s)