News Flash:

Licitatie esuata pentru banda rapida spre Spitalul Judetean. Primaria Timisoara n-a gasit cui sa dea 80.000 de euro pentru SF+PT

20 August 2021
473 Vizualizari | 0 Comentarii
spitalul judetean

Licitatie esuata pentru o banda dedicata de transport public care sa lege centrul orasului de Spitalul Judetean. Primaria Timisoara punea la bataie 81.000 de euro doar pentru studiul de fezabilitate si proiectul tehnic, dar n-a gasit nicio firma interesata la licitatie.
Reprezentantii Primariei Timisoara s-au miscat extrem de repede cu pregatirile pentru o banda rapida de transport public Centru – Spitalul Judetean. Atat de repede incat ideea anuntata in 6 iulie de primarul Dominic Fritz a ajuns la licitatie in 10 iulie, cu o suma uriasa, crescuta in cele patru zile de la 50.000 de euro la 81.000 de euro.

„Pentru ca mobilitatea timisorenilor este foarte importanta, vom lansa in cateva zile o licitatie pentru un studiu de fezabilitate si proiect tehnic pentru o banda dedicata de transport in comun, de la Posta Mare pana la Spitalul Judetean. Deja la un moment dat a fost o banda dedicata. S-au schimbat sensurile, noi nu vrem sa facem lucrurile pe genunchi, ci vrem sa facem un studiu asa cum trebuie, un proiect tehnic asa cum trebuie, pentru Expres 2 si 3, pentru firobuzul si autobuzul care circula pe acolo”, explica Dominic Fritz in luna iulie.

In bugetul Timisoarei pe anul 2021 au fost alocati 250.000 de lei pentru o astfel de investitie, adica 50.000 de euro, dar odata cu pornirea licitatiei suma a crescut la 400.000 de lei cu tot cu TVA, echivalentul a putin peste 81.000 de euro. Doar pentru SF si PT. Oferte au putut fi depuse pana joi, 19 august, dar primaria a avut o surpriza.

„Aceasta procedura a fost anulata automat deoarece la data limita de depunere oferta nu au existat ofertanti care au depus oferta”, este explicatia data de SEAP pentru anularea licitatiei.

Reprezentantii PMT sustin ca licitatia va fi reluata, dupa ce documentatia va fi revizuita, dar nu se renunta la proiect.

De ce este nevoie de o expertiza tehnica pentru infrastructura stradala pentru amenajarea unei benzi dedicate pentru transportul public in conditiile in care soseaua de la Posta Mare pana la Spitalul Judetean a fost modernizata in anul 2019 stiu doar cei din primarie. Lucrarea ar trebui sa fie inca in garantie.

Pe str. Cluj exista deja o banda dedicata transportului in comun, autospecialelor si masinilor de taxi. Porneste de la Pasajul Michelangelo si merge pana la intersectia cu Calea Martirilor. Inainte de a fi amenajate patru benzi pe str. Cluj, banda dedicata mijloacelor de transport si taximetrelor era in sens invers, de la Judetean spre Michelangelo. Aceasta a fost insa desfiintata in urma cu doi ani, dar spre centru nu s-a mai amenajat nimic special. Fostul primar Nicolae Robu spunea ca totul este un experiment propus de specialisti „si vom vedea in practica daca va fi mai bine sau nu”. Momentan, banda dedicata este folosita fara probleme si de soferii grabiti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004933 (s)