News Flash:

Masinile nu mai au voie sa circule pe linia de tramvai de langa Catedrala Mitropolitana

19 August 2021
658 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai

Schimbare in trafic dupa 5 ani. O decizie luata in 2016 a fost anulata de noua administratie a Timisoarei, iar soferii nu mai au voie sa circule peste liniile de tramvai de langa Catedrala Mitropolitana.

In 2016, Comisia de circulatie a luat decizia temporara ca pe timpul santierului de la Pasajul Jiul sa permita soferilor sa intre pe linia de tramvai de pe bd. 16 Decembrie 1989 pentru a efectua virajul la stanga pe bd. Regele Ferdinand.

In 2017, Pasajul Jiul a fost deschis circulatiei, insa, pana in prezent, inca nu se revinde asupra acelei decizii temporare. Astfel, traficul auto perturba circulatia tramvaielor. Tramvaiele nu mai puteau opri in dreptul refugiului din statia de langa Catedrala Mitropolitana din cauza coloanelor de masini.

„Caile de transport ale orasului sunt ale tuturor, fie ca sunt soferi, pietoni, biciclisti sau folosim mijloacele de transport in comun.
In baza acestui deziderat si are in vedere faptul ca realitatea din trafic arata ca, dupa darea in functie a pasajului Jiul nu mai exista sau nevoie obiectiva de a mentine 2 benzi de viraj de stanga, dintre care o afecteaza negativ circulatia tramvaielor, Comisia de circulatie a stabilit revenirea la situatia anterioara deciziei din 2016 si interzicerea accesului autovehiculelor pe linia de tramvai.

Astfel, circulatia tramvaielor va fi mult imbunatatita in zona, fara ca soferii sa aiba de suferinta. De asemenea, urmeaza sa se ajusteze timp de semaforizare astfel si sa treaca spre stanga si pietonii sa beneficieze de timp suplimentar pentru traversare ”, a transmis Primaria Timisoara.

Video-ul indica o simulare de trafic care ia in calcul redistribuirea unui procent din trafic de pe podul Maria (bd. 16 Decembrie) pe breteaua de coborare pe Splaiul Nicolae Titulescu catre str. Jiul, de unde sunt permise toate miscarile.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005159 (s)