News Flash:

SDM a fost amendata pentru poluarea din Timisoara. Primaria recunoaste ca societatea nu a respectat legea

19 August 2021
558 Vizualizari | 0 Comentarii
SDM

Societatea de Drumuri Municipale va fi amendata pentru poluarea descoperita de Agentia pentru Protectia Mediului Timis. Sanctiunea o da Politia Locala si va fi cuprinsa intre 2.000 si 2.500 de lei, au confirmat reprezentantii Primariei Timisoara.
Firmele care lucreaza pe santierele din Timisoara trebuie sa ude carosabilul si sa puna plase de protectie, conform unei hotarari de consiliu local din anul 2020. Agentia pentru Protectia Mediului (APM) a anuntat, recent, ca s-au inregistrat mai multe depasiri la indicatorul PM10, particule in suspensie, la mai multe statii de monitorizare a calitatii aerului, pe parcursul anului 2021.

Au fost probleme in perioada 13-16 august la statia de monitorizare a calitatii aerului TM2 de pe bd. C. D. Loga. Datele sunt in curs de validare, dar specialistii APM spun ca principala cauza o reprezinta lucrarile desfasurate de Societatea de Drumuri Municipale (SDM), pe str. Mihai Eminescu din centrul orasului, unde se fac lucrari de asfaltare.

„Reprezentantii Primariei Municipiului Timisoara au fost solicitati sa intervina urgent pentru luarea masurilor de stropire a strazii si de gestionare corespunzatoare a lucrarilor in santierul operat de catre societatea municipala de drumuri, care sa fie respectate pe toata perioada derularii lucrarilor”, anuntau reprezentantii APM.

Primaria Timisoara a confirmat ca SDM nu a luat masurile impuse de lege.

„S-a constatat ca este vorba despre santierul Societatii de Drumuri Municipale de pe strada Mihai Eminescu, unde nu au fost luate toate masurile pentru a impiedica raspandirea pulberilor in aer (stropit cu apa, panouri de protectie, acoperire agregate). Ca urmare a verificarilor reprezentantilor primariei, SDM a luat masuri de stropire a carosabilului si montare a plaselor de protectie, iar traficul rutier a fost intrerupt. In prezent, se asteapta validarea datelor de monitorizare pentru indicatorul PM10 la statia TM2 pentru a se confirma depasirea”, au raspuns oficialii PMT, pentru tion.ro.

Potrivit aceleiasi surse, SDM urmeaza sa fie amendata de Politia Locala, cu o sanctiune cuprinsa intre 2.000 si 2.500 de lei, in baza HCL 189/2020, hotarare prin care a fost aprobat regulamentul privind gestionarea deseurilor din constructii si demolari in Municipiul Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006855 (s)