News Flash:

Universitatea de Medicina si Farmacie isi face sediu de 29 de milioane de euro la Ghiroda, cu bani de la CNI

20 August 2021
470 Vizualizari | 0 Comentarii
UMFT

Spatii noi pentru Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara, care isi construieste o cladire noua in comuna Ghiroda. Va avea si doua amfiteatre, sali de curs, centru de conferinte si centru expozitional sau un muzeu antropologic. Investitia se ridica la 29 de milioane de euro, iar banii vin de la Compania Nationala de Investitii.
Guvernul Romaniei a aprobat, in cea mai recenta sedinta, indicatorii tehnico-economici estimati la 144,44 milioane de lei, echivalentul a 29 de milioane de euro, pentru „Construire corpuri de cladire” Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara.

„Sustinem dezvoltarea retelei de sanatate si educatie. Performanta in educatie se poate obtine prin asigurarea de conditii de studiu la standarde inalte. Acest obiectiv poate fi atins atunci cand studentii isi pot desfasura activitatea intr-un mediu modern, cu dotari de ultima generatie”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

Potrivit Ministerului Dezvoltarii, proiectul prevede construirea unei cladiri cu doua amfiteatre, 10 sali de seminarii, centru de conferinte, muzeu antropologic, centru expozitional, birouri pentru cadre didactice si personal stiintific, doua sali de studiu si discutii, grupuri sanitare, spatii tehnice si administrative, spatii de circulatie si ascensoare. De asemenea, se vor construi si dota un corp de cladire cu rol didactic, dar si un imobil cu unitati de cazare, sala si terenuri de sport.

Constructia ar trebui sa fie ridicata in 24 de luni, printr-un proiect al Companiei Nationale de Investitii in cadrul Programului National de Constructii de Interes Public sau Social.

La UMF Timisoara invata peste 7.200 de studenti, iar peste 2.300 de rezidenti participa acolo la pregatirea medicala de specialitate. Universitatea de Medicina are 819 cadre didactice specializate in peste 100 de discipline.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004675 (s)