News Flash:

Cea mai scumpa sampanie din lume costa cat o vila cu piscina. Cine are acces la ea

31 Decembrie 2021
372 Vizualizari | 0 Comentarii
sampanie

Multi oameni prefera sa isi faca sarbatorile ca la carte, iar de pe mesele multora nu lipsesc bauturile alcoolice. Sampania a devenit o bautura extrem de populara in ultimele secole si in special in ziua unor evenimente mari este bauta de toti cei de la masa. Originea ei se afla in Franta si in relieful specific unei zone viticole bogate.

Exista multe variante pe rafturile supermarket-urilor din lume, dar afla ca cea mai scumpa costa nu mai putin de 275.000 de dolari si are o vechime de peste o suta de ani. Bautura a fost livrata Imperiului Rus la inceputul secolului XX, fiind destinata familiei regale.

Una din navele de elita cu alcool special s-a prabusit in Suedia, iar nava a fost torpilata in timpul Primului Razboi Mondial de catre un submarin german. Sticlele de sampanie au ramas intacte in timpul atacurilor, ulterior fiind descoperite de scafandri in anul 1989, mai apoi studiate de specialisti suedezi.
In acest moment, exista 2.000 de sticle ramase in lume si pot fi achizitionate doar de hoteluri de elita din Moscova. Un exemplar cunoscut drept Perrier-Jouet poate fi cumparat la pretul de 50.000 de dolari.

„Fiecare cumparator va veni la Epernay (estul Frantei), pentru o intalnire cu seful cramelor, Herve Deschamps, pentru a alege el insusi licorile (zahar si vinuri din diferiti ani) care vor fi personalizate in sticle“, explica directorul de comunicare al Perrier-Jouet, Olivier Cavil pentru AFP, informeaza playtech.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005048 (s)