News Flash:

Ultimele lucrari la santierul Timisoara - Mosnita Noua. Acesta va fi gata la jumatatea lunii octombrie

30 August 2021
379 Vizualizari | 0 Comentarii
santier

Consiliul Judetean Timis anunta oficial termenul final de executie a santierului Timisoara - Mosnita Noua, dupa ce drumul trebuie sa fie gata in luna iulie. Urmeaza sa se faca marcajele rutiere si ultimele finisaje.
 
Santierul de extindere la patru benzi a DJ 592 Timisoara – Mosnita Noua a ajuns „la ultima lucrare majora”, anunta CJ Timis. Institutia transmite ca pana in 15 octombrie drumul va fi gata, iar pana atunci se pun la punct ultimele finisaje si detalii. Termenul de finalizare a fost amanat din iulie, pe santier existand modificari la proiectul tehnic.

„In urmatoarea luna, pana pe 1 octombrie, se va interveni la unul dintre podete, pe benzile de interior. (…) Diversele actualizari care au trebuit aduse proiectului tehnic, simultan cu desfasurarea lucrarilor, au intarziat planurile Consiliului Judetean de a inchide santierul in aceasta vara. Vorbim, de exemplu, de racordarea cu strazi aparute in plus, dupa realizarea proiectului tehnic, corelarea cu noile lucrari efectuate de Primaria Timisoara in zona racordului cu drumul judetean, necesitatea relocarii utilitatilor E-distributie Banat sau ridicarea la cota a unor camine de vizitare pentru diverse utilitati descoperite in timpul executiei. Termenul de finalizare a investitiei este acum 15 octombrie. Trebuie mentionat ca in primele doua saptamani ale lui octombrie este programata doar realizarea de marcaje rutiere si alte finisaje specifice”, anunta CJ Timis.

Luna viitoare, soferii vor mai avea dificultati in trafic si restrictii in anumite zone, astfel ca sunt sfatuiti sa respecte semnalizarile si restrictiile rutiere.

Lucrarile pentru extinderea la patru benzi a DJ 592 care leaga Timisoara de Mosnita Noua, de 4,1 km, au inceput in luna august a anului trecut. Cuprind cinci sensuri giratorii, o intersectie largita, piste de biciclete si trotuare pe ambele parti, alveole pentru statii de autobuz, iluminat stradal, platforme speciale pentru cantarirea autovehiculelor de mare tonaj si rigole pentru apa pluviala. Lucrarile sunt executate de Strabag, cu 31 de milioane de lei cu tot cu TVA.

In paralel, Primaria Timisoara se ocupa de proiectul de „modernizare si extindere Calea Buziasului”. Societatea de Drumuri Municipale a primit prin atribuire directa, fara licitatie, acest contract, in baza art. 31 din Legea 98/2016.

Se lucreaza pe etape, de la str. Magnoliei pana la limita administrativa, costa 6,7 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 1,37 milioane de euro (etapa I) si extinderea carosabilului de la intersectia Caii Buziasului cu strada Matei Milo pana la limita administrativa a municipiului, amenajarea zonei verzi de delimitare a sensurilor de mers, a locurilor de parcare si accesele la proprietati (etapa a II-a). Etapa a doua costa 23,9 milioane de lei cu tot cu TVA. Durata contractului cu SDM este de 24 de luni, opt pentru prima etapa si 16 luni pentru a doua etapa. Va fi o extindere la doua benzi pe fiecare sens, asa cum au decis alesii locali.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004665 (s)