News Flash:

Lucrarile la santierul de la Cinema Studio avanseaza. A fost demolat complet peretele din spate al cladirii

30 August 2021
380 Vizualizari | 0 Comentarii
cinema studio

Se lucreaza de zor la Cinema Studio, unde se desfasoara ample lucrari de demolare, anunta cei care se ocupa de proiect. A fost demolat complet peretele din spate, in locul lui urmand sa fie turnat altul din beton, care va trebui sa sustina noul nivel ce va fi amenajat in podul actual, dar si terasa de pe acoperis.
 
 
„In prezent se desfasoara ample lucrari de demolare menite sa indeparteze partile slabe si sa le inlocuiasca cu structuri de beton care sa sustina noile utilitati date cladirii. Peretele din spate a fost demolat pentru a se turna un altul de beton, care sa sustina noul nivel ce se creeaza in podul actual al cladirii, precum si terasa de pe acoperis. Peretii laterali ai cinematografului vor fi camasuiti cu beton ca sa intareasca cladirea si sa sustina aceste noi utilitati”, transmit beneficiarii proiectului.

In podul actual al cladirii va fi creat un hub modern care va fi dedicat educatiei prin film si productiei locale de film si care va reuni un spatiu de cowork, birouri pentru echipele festivalurilor de film si ale celor care produc filme in oras si multe altele. Tot acolo vor fi si biroul administrativ, o sala de sedinte, o chicineta si toalete.

Pe noul acoperis va fi montat un ecran retractabil, pe structura metalica, dar se va pune si o scena pentru evenimente mici, dotata cu sistem de sonorizare, mixer si proiector dedicat. Acolo va fi si un bar cu terasa pentru 80 de persoane.

Lucrarile la Cinema Studio au inceput in luna iunie a acestui an si ar trebui sa tina un an si jumatate. Este al treilea cinematograf al primariei care a intrat in santier, dupa Dacia si Victoria.

Contractul pentru executie a fost semnat inca din luna aprilie, iar de lucrari se ocupa asocierea Audiotech Multimedia Gruoup – Mist Lider Construct SRL. Transformarea Cinema Studio costa putin peste 14 milioane de lei. Documentatia a fost platita de compania de asigurari Groupama, implicata in proiect alaturi de Institutul Francez din Romania, asociatiile Pelicula Culturala, Marele Ecran, Documentor si Asociatia Romana a Filmului Independent (Timishort). Cladirea ii apartine Primariei Timisoara, care pune banii pentru reabilitare.

Cinematograful Studio va functiona sub forma unui spatiu cultural de tipul art house, integrat in reteaua de sali Europa Cinemas. Domeniul principal de activitate va fi cinematografia, cu proiectii de filme europene independente, de arta sau de autor. Dar noul spatiu va deservi si domeniile conexe industriei cinematografice, cum ar fi productia de film (fictiune, documentar, animatie), jurnalismul, multimedia, fotografia, sound designul sau dezvoltarea unui program de educatie cinematografica pentru copii si tineri. Viitorul cinematograf de arta al Timisoarei va avea doua sali de proiectie: una de 190 locuri si una de 64 locuri, cea din urma fiind conceputa ca un spatiu multifunctional. Cea mai mica va putea fi folosita pentru ateliere si dezbateri sau ca studio foto.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005083 (s)