News Flash:

Se intorc muncitorii in Parcul Civic. Teoretic, mai au de lucru „o luna si ceva”

30 August 2021
428 Vizualizari | 0 Comentarii
parcul civic

Se poate lucra in sfarsit, din nou, in Parcul Civic, dupa mai multe pauze, dintre care una destul de lunga, pentru ca avea si Colterm un mic santier acolo. Lucrarile ar fi trebuit sa fie gata in vara acestui an, conform ultimelor termene anuntate de primarie, dar muncitorii mai au ceva de lucru pe santierul deschis acum aproape doi ani.
 
 
Primaria Timisoara a semnat in cele din urma ordinul de reincepere a lucrarilor din Parcul Civic. Santierul Colterm inclus in proiectul de retehnologizare desfasurat pe fonduri europene este aproape inchis, iar muncitorii care lucreaza de aproape doi ani la parc se pot reapuca de treaba.

„In Parcul Civic se lucreaza in zona din spatele sediului central al Postei. In aceste zile, incep lucrarile la zona Bratianu si urmeaza sa elibereze amplasamentul firma care a lucrat in spatele magazinului Bega, care este in curs de finalizare cu refacerea spatiului afectat de lucrarile din proiectul de retehnologizare a sistemului de termoficare”, ne-au spus reprezentantii primariei.

In iarna se vor implini doi ani de cand se lucreaza in Parcul Civic. Contractul de executie a fost semnat de primarie in luna noiembrie a anului 2019, licitatia fiind castigata de asocierea Elf Road SRL – D&Garden Design SRL, cu o oferta de 5,6 milioane de lei cu tot cu TVA. Totul ar fi trebuit finalizat in… sase luni, cam prin vara lui 2020, dar a venit pandemia de coronavirus, astfel ca lucrarile au fost oprite. In plus, liderul de asociere a intrat in insolventa.

Suntem aproape in septembrie 2020, iar in Parcul Civic pare ca mai e mult de lucru. Iar valoarea contractului a si crescut, dupa ce firma aflata in insolventa a cerut o suplimentare de 500.000 de lei, pe care primarul Dominic Fritz a aprobat-o, explicand ca nu mai vrea sa lungeasca lucrarile.

Ar trebui sa se lucreze, de fapt, in trei zone ale Parcului Civic. Contractul cuprinde si parcul de vizavi, I.C. Bratianu, dar si zona verde de langa Directia de Evidenta a Persoanelor. Pe partea cu bd. I.C. Bratianu a fost descoperita fundatia cetatii, dar cercetarea arheologica s-a incheiat.

In urma cu o luna, viceprimarul Ruben Latcau spunea ca „mai au o luna si ceva” de lucru, iar cand se da ordinul de reincepere „suntem pe cronometru”.

In Parcul Civic ar trebui modernizati 22.000 mp de alei, ar urma sa fie amenajata o piateta, o fantana decorativa si trebuie pusi stalpi de iluminat, dar si pergole si banci. 4 milioane de lei din contractul de peste 5,6 milioane de lei vin de la bugetul de stat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005873 (s)