News Flash:

Memoriu către Guvern!

ASSMB cere modificarea OUG nr. 90/2023 privind reducerea cheltuielilor bugetare

7 Noiembrie 2023
151 Vizualizari | 0 Comentarii

Conducerea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) împreună cu managerii celor 19 spitale pe care aceasta le administrează solicită Guvernului, premierului Marcel Ciolacu, și miniștrilor Sănătății și Finanțelor, Alexandru Rafila și Marcel Boloș, să modifice Ordonanța de Urgență nr. 90/2023, care vizează reducerea cheltuielilor bugetare și are un "impact profund negativ asupra pacienților și spitalelor".

Memoriul comun semnat de conducerea Administraţiei Spitalelor şi de managerii celor 19 spitale din București solicită inițierea și adoptarea unui act normativ care să modifice OUG nr. 90/2023, astfel încât să existe derogări sau excepții de la aplicarea anumitor prevederi, în special în ceea ce privește achizițiile și cheltuielile destinate spitalelor publice.

Reprezentanții ASSMB susțin că, deși OUG nr. 90/2023 are declarativ ca obiectiv oprirea unor cheltuieli excesive și necontrolabile, precum și restrângerea cheltuielilor publice, în practică aceasta generează o serie de probleme cu impact negativ semnificativ asupra sistemului de sănătate.

„Măsurile de austeritate impuse prin OUG 90/2023 riscă să submineze fundamentul sistemului sanitar, punând în pericol sănătatea şi viaţa pacienţilor. Reprezintă, practic, un atentat la dreptul fundamental la sănătate, garantat de Constituţie. Sănătatea nu este un lux, ci o necesitate, un drept care nu trebuie sacrificat pe altarul austerităţii. Din grijă pentru oameni, apelăm la responsabilitatea şi umanitatea factorilor de decizie pentru a revizui această ordonanţă, asigurând astfel că toţi cetăţenii pot beneficia de servicii medicale de calitate, accesibile în permanenţă. Este un imperativ moral ca Guvernul să protejeze sănătatea publică şi să nu o pericliteze prin politici fiscale restrictive", a afirmat Oana Sivache, director general al ASSMB. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 33 queries | Mysql time :0.004755 (s)