News Flash:

Încă un sistem digitalizat

A fost demarat procedura pentru digitalizarea Sistemului de Raportare al stocurilor de medicamente

3 Noiembrie 2023
137 Vizualizari | 0 Comentarii


Ministerul Sănătății a inițiat procedura de digitalizare a Sistemului de Raportare al stocurilor de medicamente, o reformă semnificativă finanțată prin PNRR.

Implementarea acestui proiect presupune crearea unei baze de date cuprinzătoare care va conține toate informațiile referitoare la medicamentele disponibile în România, începând de la autorizarea lor și până la distribuirea către pacienți.

De asemenea, în cadrul acestui proiect, se va dezvolta un sistem integrat de management pentru medicamentele autorizate pentru piața din România, cu accent pe interoperabilitatea tuturor sistemelor informatice la nivel național, pentru a crea o soluție unică în domeniul e-Sănătate.

Obiectivele specifice ale proiectului includ:

Identificarea nevoilor reale de medicamente pentru pacienții din România.
Dezvoltarea de politici și strategii sustenabile în sectorul farmaceutic.
Asigurarea interoperabilității bazelor de date referitoare la medicamente.
Crearea unui modul în cadrul Sistemului Electronic de Raportare necesar procesului de aprobare și corecție anuală a prețurilor la medicamentele destinate uzului uman.
Digitalizarea procesului de autorizare a unităților farmaceutice de către Ministerul Sănătății.
Această investiție are o valoare de peste 200.000 de euro, finanțată din PNRR, și se desfășoară în colaborare cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006137 (s)