News Flash:

Faceți alergie la părul de pisică?

A fost realizat un nou vaccin contra alergiilor la părul de pisică

1 Noiembrie 2023
148 Vizualizari | 0 Comentarii

Există vești bune pentru persoanele care suferă de alergii la blana pisicilor. A fost dezvoltat un nou vaccin care ar putea să ajute la reducerea sau eliminarea reacțiilor alergice provocate de aceste animale de companie. Acest vaccin se află în faza de testare, și dacă se dovedește eficient, ar putea beneficia mai mult de un miliard și jumătate de oameni din întreaga lume. Studiile arată că aproximativ doi din zece oameni sunt alergici la pisici.

Deși pisicile sunt cunoscute pentru personalitatea lor independentă și natura jovială, ele pot să contribuie la îmbunătățirea atmosferei din jurul nostru, eliminând energiile negative. Totuși, pentru cei care sunt alergici la blana lor, este dificil să le aibă ca animale de companie. Vaccinul este acum în faza de testare pe oameni, iar primele experimente au avut loc în Marea Britanie.

Când primii pacienți au primit acest ser într-un spital din Londra, vaccinul a declanșat producția de anticorpi puternici în corp, care au avut capacitatea de a opri reacțiile alergice. Este un pas important în dezvoltarea unui potențial tratament pentru alergiile la pisici.

„Per total, desensibilizarea este o soluţie, o alternativă foarte corectă pentru pacientul care nu reuşeşte să ajungă la toleranţă singur. Dacă ai pisica nas în nas o să-ţi fie mult mai rău, dacă nu o ai, tot eşti alergic”, menționează medicul alergolog Adriana Narcisa Prodan.

„Torsul pisicii, aceste frecvenţe sonore joase se pare că au un efect minunat asupra corpului uman. Nivelul de hormon al stresului scade şi alți hormoni ai fericirii, serotonina, oxitocina cresc”, spune, de asemenea, psihologul Anca Herea.

În cazul în care acest ser se dovedește a fi eficient, experții pot dezvolta vaccinuri similare pentru alte tipuri de alergii folosind aceeași tehnologie. Vaccinul candidat, denumit ANG-101, a fost creat prin dezvoltarea unei bioparticule care imită forma și dimensiunea unui virus, cu suprafața sa acoperită de multiple exemplare ale alergenului principal al pisicii, proteina Fel d1. În teste anterioare pe animale, acest tratament a generat o producție foarte puternică de anticorpi capabili să blocheze reacțiile alergice.

Tratamentul actual pentru alergii implică desensibilizarea, care constă în injectarea treptată a dozelor tot mai mari de extracte de alergeni, un proces lung și nu întotdeauna eficient. De asemenea, antihistaminicele sunt folosite pentru a ameliora simptomele asociate alergiilor. ANG-101 este primul dintr-o serie de vaccinuri în curs de dezvoltare care vizează alergiile majore întâlnite la oameni și animalele de companie. Tehnologia a fost dezvoltată în Franța, la Val-de-Reuil (nord-vest), de către compania franceză Angany Genetics, care a fost creată în 2010 și a devenit Angany după ce a fost preluată de o companie canadiană în 2017.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006837 (s)