News Flash:

Alertă EMA!

Agențiile naționale de sănătate au primit notificări privind existența unor loturi falsificate dintr-un medicament des utilizat

26 Octombrie 2023
200 Vizualizari | 0 Comentarii


Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a alertat agențiile naționale de sănătate cu privire la existența unor loturi falsificate de Ozempic, care este destinat tratamentului diabetului și se administrează sub formă de soluție injectabilă, conform informațiilor de pe stiripesurse.ro.

Conform EMA, stilourile preumplute cu Ozempic sunt etichetate cu numere de lot, coduri de bare 2D și numere de serie unice care pot fi urmărite în întreaga Uniune Europeană. Atunci când aceste coduri inactive sunt scanate, au fost declanșate alerte cu privire la posibile falsuri.

Autoritățile recomandă, totuși, ca pacienții să consulte prospectul medicamentului pentru a se asigura că produsul nu este un fals. De asemenea, se sfătuiește evitarea utilizării stilourilor preumplute Ozempic suspectate de a fi contrafăcute și returnarea acestora în cazul în care există suspiciuni privind autenticitatea lor. Până în prezent, nu s-a semnalat vânzarea acestor produse contrafăcute în farmacii. EMA recomandă, în cele din urmă, pacienților să achiziționeze medicamente online doar de la instituții legale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006261 (s)