News Flash:

Va primi finanțare prin PNRR!

Aproape 1 milion de euro vor fi alocați pentru digitalizarea Spitalului Clinic CF Timișoara

7 Martie 2024
91 Vizualizari | 0 Comentarii


Spitalul Clinic CF Timișoara a fost inclus pe lista unităților sanitare care vor beneficia de finanțare prin PNRR. Aproximativ 1 milion de euro va fi alocat pentru digitalizare. Proiectul, intitulat „Dezvoltarea sistemelor informatice și a infrastructurii digitale din cadrul Spitalului Clinic CF Timișoara”, a fost depus acum aproape 7 luni.

Suma cerută pentru achiziționarea echipamentelor, hardware-ului, software-ului și aplicațiilor informatice, precum și pentru îmbunătățirea rețelelor de comunicații, se ridică la peste 4,9 milioane de lei.

Noul sistem ce urmează să fie procurat va permite programarea în format digital, evidența clară a medicamentelor intrate în gestiunea spitalului, pe fiecare secție și pentru fiecare pacient, raportări zilnice privind stocurile de medicamente, întocmirea fișei electronice a pacientului, păstrarea electronică a istoricului fișelor de consultații și completarea automată a unei rețete conform celei anterioare pentru pacienții cronici, reducând astfel timpul de așteptare, dar și definirea unor scheme de tratament. Siguranța digitală a sistemului va fi de asemenea prioritară pentru protejarea împotriva accesului neautorizat.


„Vreau să le mulțumesc colegilor mei care au fost implicați în scrierea tuturor proiectelor pentru finanțare prin PNRR.

Am depus trei asemenea proiecte. Unul are în vedere reabilitarea, modernizarea și extinderea unor secții din spital, modernizarea laboratoarelor, cel de-al doilea achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor intraspitalicești (nosocomiale), iar acesta este cel de-al treilea proiect.

La final, sperăm să atragem 30 de milioane de lei pentru modernizarea unității sanitare”, menționează conf. dr. Stela Iurciuc, manager al Spitalului Clinic CF Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006406 (s)