News Flash:

Plantele din pepiniera din centrul Timișoarei vor înfrumuseța spațiile publice!

Peste 560 de arbori și arbuști vor fi sădiți în patru locații din Timișoara

6 Martie 2024
89 Vizualizari | 0 Comentarii

Plantele din pepiniera din centrul Timișoarei vor îmbogăți spațiile publice din patru locații diferite din oraș. În total, vor fi sădiți peste 560 de arbori și arbuști.

Primăria Timișoara a anunțat că plantele din pepiniera centrală a orașului, care au putut fi admirate pe parcursul anului trecut, vor avea o nouă utilitate. Astfel, arborii și arbuștii vor fi transferați și plantați în mai multe locații din Timișoara.

„Fiind gândit din start ca un proiect sustenabil, care să îmbogățească zestrea verde a Timișoarei, acesta continuă cu plantarea arbuștilor și arborilor din pepinieră în patru locații din oraș. Pe strada Mureș, în zona Școlii Gimnaziale nr. 2, lângă Grădina de Vară Capitol, pe strada Gheorghe Lazăr și în zona Școlii Gimnaziale nr. 7. Se vor planta peste 560 de arbori și arbuști: magnolii, frasin, jugastru, mesteacăn, salcâm japonez, scoruș, carpen, leylandii etc”, a transmis Primăria Timișoara.


Marți, echipele primăriei au început să planteze pe strada Mureș, în apropierea Școlii Gimnaziale nr. 2, și urmează să continue lucrările și în curtea școlii. Aici, vor fi amplasate în total peste 180 de plante din pepinieră. În zilele următoare, se va continua cu plantările și în alte locații.

Proiectul "Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara" a făcut parte din dosarul cu care orașul nostru a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii. Anul trecut, acest proiect a fost extrem de popular, atrăgând peste 190.000 de vizitatori.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005175 (s)