News Flash:

Se caută constructor!

Primăria Timișoara caută un nou constructor pentru finalizarea lucrărilor la turnul de apă din zona Iosefin

6 Martie 2024
75 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara este în căutarea unui nou constructor pentru finalizarea lucrărilor la turnul de apă din zona Iosefin, contractul estimat având o valoare de peste două milioane de euro.

Turnul de apă din zona Iosefin trebuia să fie deschis pentru public în 2023, când Timișoara a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii. Restaurarea acestuia a început în toamna anului 2021, dar progresul constructorului a fost prea lent. Prin urmare, Primăria Timișoara a decis să rezilieze contractul.

În urmă cu o săptămână, municipalitatea a inițiat o nouă licitație publică în vederea identificării unei firme care să finalizeze reabilitarea turnului de apă din Iosefin.

„Reluăm lucrările la Turnul de Apă din Iosefin. Am lansat licitația pentru un nou constructor. Aici am avut o situație complicată. Fostul constructor nu a fost în stare să ducă lucrarea asta complexă. Reabilitarea unei clădiri de patrimoniu, care are peste 100 de ani și transformarea ei în centru cultural cu cafenea, sală de expoziţii și alta pentru activităţi culturale şi un punct de belvedere. A făcut cam jumătate din lucrare și anul trecut a trebuit să ne despărțim. Am făcut o expertiză cu lucrările pe care le-a făcut și cu ce mai e de făcut, am revizuit proiectul, am mărit suma de bani și acum suntem în faza de licitație. Cu un constructor serios terminăm anul acesta șantierul. Vechiul turn de apă este parte a strategiei noastre de renaștere a Iosefinului istoric. Calitatea lucrării e esențială și nu accept orice fușerai într-o clădire emblematică pentru identitatea noastră timișoreană”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Valoarea estimată a contractului este de peste două milioane de euro. Data limită pentru primirea ofertelor este stabilită pentru 25 martie, ora 15:00.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006649 (s)