News Flash:

Veste bună din partea Primăriei Timișoara!

Intersecția B-dul Stan Vidrighin cu str. 1 Decembrie 1918 a fost complet modernizată

7 Martie 2024
75 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a anunțat finalizarea modernizării complete a intersecției de la Bulevardul Stan Vidrighin cu Strada 1 Decembrie 1918. Lucrările pe Bulevardul Stan Vidrighin sunt în stadiu avansat, conform informațiilor furnizate de Primăria Timișoara.

„Luna martie marchează finalizarea ultimei etape majore a investiției realizate de Primăria Timișoara pe bulevardul Stan Vidrighin, respectiv modernizarea completă a intersecției cu Strada 1 Decembrie 1918. La finalul acestei etape, care implică schimbarea liniilor de tramvai învechite și a rețelelor de utilități, introducerea unui sistem automat de macazuri și refacerea trotuarelor și a carosabilului, tramvaiele de pe liniile 6a și 6b vor putea reveni pe traseele consacrate”, a transmis Primăria Timișoara.


În prezent, pe Bulevardul Vidrighin se efectuează lucrări pentru instalarea unui sistem de irigații, având ca scop asigurarea întreținerii optime a spațiilor verzi ce vor fi amenajate. De asemenea, sunt în desfășurare lucrări pentru suprastructura liniei de tramvai, precum și pentru drumurile secundare, trotuare, accesoriile acestora și pistele de biciclete.

„Vestea bună pentru cei care locuiesc în zonă sau vin aici la serviciu e ca șantierul e în avans față de graficul estimat și estimăm că vom termina lucrările în iulie în loc de septembrie. Asta înseamnă ca se termină mai repede disconfortul și că putem da drumul la tramvaiul 4 din vară”, a afirmat primarul Dominic Fritz.


După finalizarea modernizării complete a intersecției cu Strada 1 Decembrie 1918, se va proceda la aplicarea ultimului strat de asfalt de-a lungul întregului bulevard, amenajarea spațiilor verzi, plantarea copacilor și instalarea semnalizării rutiere.

„La finalizarea investiției, pe bulevardul Stan Vidrighin vom avea 2.860,61 mp  spații verzi noi, 9.827,39 mp spații verzi modernizate,  alei pietonale și trotuare modernizate pe o suprafață de 7.486 mp și 992 arbori plantați în aliniament stradal”, a transmis Primăria Timișoara.


Modernizarea Bulevardului Stan Vidrighin este finanțată cu fonduri europene. Proiectul are o valoare totală de 101 milioane de lei, din care contribuția europeană este de 67 milioane de lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004831 (s)