News Flash:

Veste bună din partea Primăriei Timișoara!

Ștrandul Termal va fi deschis în acest sezon estival

6 Martie 2024
91 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria TimiÈ™oara anunță că Ștrandul Termal, recuperat de instituÈ›ie în urma unui lung proces în instanță, va fi deschis în această vară.

După finalizarea unei serii de procese, Ștrandul ZHH, cunoscut anterior sub denumirea de Termal, a revenit sub administrarea Primăriei TimiÈ™oara la începutul acestei săptămâni. Autoritățile municipale au declarat că vor efectua o serie de îmbunătățiri în complex, astfel încât acesta să fie deschis pentru public în sezonul estival. În zilele următoare, echipele primăriei vor inspecta întreaga zonă a complexului È™i vor iniÈ›ia procesul de evacuare a gunoiului È™i a deÈ™eurilor din incintă.

„SituaÈ›ia e mult mai rea decât am anticipat. Practic, È™trandul e într-o stare avansată de degradare, trebuie să intervenim È™i în zona de bazine, È™i în curte, dar È™i în clădiri unde au lăsat în urmă dezastru. Ce È™tim sigur e că È™trandul va rămâne sub umbrela administraÈ›iei È™i tragem tare să îl deschidem timiÈ™orenilor chiar din această vară. Mă bucur că, în sfârÈ™it, Ștrandul Termal, locul îndrăgit de atâtea generaÈ›ii de timiÈ™oreni s-a întors în patrimoniul oraÈ™ului. Anii de sfidare È™i de furt al celor care au căpuÈ™at acest È™trand s-au încheiat azi, cu evacuarea necondiÈ›ionată pe care am obÈ›inut-o în instanță definitiv”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Primăria TimiÈ™oara explorează mai multe opÈ›iuni pentru administrarea È™trandului, în scopul de a-l deschide publicului cât mai curând posibil.

Ștrandul ZHH, cunoscut anterior sub numele de Termal, a revenit în posesia oraÈ™ului după o lungă serie de procese legate de compania GPG Company SRL, care a ocupat fără autorizaÈ›ie o suprafață de 12.707 mp din domeniul public începând din anul 2014. Primăria a iniÈ›iat acÈ›iunea în instanță pentru evacuarea necondiÈ›ionată a terenului în iunie 2021, iar hotărârea judecătorească a fost pusă în aplicare începând de luni.


„AcÈ›iunea coordonată de Primăria TimiÈ™oara, în colaborare cu PoliÈ›ia NaÈ›ională, PoliÈ›ia Locală È™i Colterm, s-a desfășurat sub supravegherea unui executor judecătoresc. Poarta principală a fost sudată, astfel că au fost folosite echipamente specifice pentru a obÈ›ine accesul în incintă. ReprezentanÈ›ii firmei nu au fost prezenÈ›i la faÈ›a locului. AcÈ›iunea a avut ca scop securizarea È™i evaluarea stării proprietății, constatându-se absenÈ›a echipamentelor esenÈ›iale, precum pompele pentru bazine È™i siguranÈ›ele, È™i un grad avansat de degradare a bazinului mic. Pe de altă parte, s-a constatat că într-o stare bună se află un imobil utilizat probabil în scop rezidenÈ›ial, ridicat fără autorizaÈ›ie de construire È™i vizat de o dispoziÈ›ie de demolare”, a transmis Primăria TimiÈ™oara.


În iunie 2023, Primăria a obÈ›inut o victorie È™i la Înalta Curte de CasaÈ›ie È™i JustiÈ›ie în procesul cu GPG Company SRL. InstanÈ›a a decis ca societatea să plătească municipalității suma de 7,5 milioane de lei, precum È™i o chirie lunară de 31.121 euro până la eliberarea completă a spaÈ›iului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005407 (s)