Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 16 ore
 57    0

Ministerul rus de Externe acuză România că încearcă să „anuleze” cultura rusă


Ministerul rus de Externe a acuzat România că încearcă să "anuleze" cultura rusă, după ce la București a fost anulată difuzarea a două filme rusești considerate de propagandă, conform informațiilor prezentate de TASS, conform HotNews.ro. În data de 10 aprilie, Raluca Turcan, ministrul Culturii, a declarat că filmele rusești "Provocarea" și "Vremea celor dintâi" nu vor mai fi proiectate la Cinema Eforie și Cinema Union, fiind considerate filme "de propagandă".

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a acuzat că această decizie a fost luată "din motive politice".

„Decizia a fost promovată prin presa părtinitoare condusă de redacția locală a așa-zisei «Europe Libere» și de Ministerul Român al Culturii», a mai acuzat ea.


Conform informațiilor furnizate de TASS, Zaharova a subliniat că aceasta reprezintă o "manifestare tipică" a așa-numitei anulări a culturii ruse, care se încadrează într-o campanie generală de acțiuni din partea Occidentului pentru impunerea cenzurii în lupta împotriva disidenței.

Potrivit relatărilor HotNews.ro, proiecția celor două filme făcea parte dintr-un proiect al Centrului Rus, o instituție care promovează cultura rusă în România, dedicat Zilei Cosmonauticii. Filmul rusesc "Provocarea" este primul lungmetraj filmat vreodată în spațiu, la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Citeste si...

15 Aprilie 2024
 94    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu