Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 61    0

Tratamente personalizate pentru cancerul pulmonar, la OncoHelp, pentru toate fazele de boala

cancer pulmonar

Centrul de Oncologie OncoHelp din Timisoara are pentru pacientii sai programe de tratare pentru cancer aprobate de Agentia Americana a Medicamentului, cu mult inainte ca acestea sa fie aprobate si in Europa. Acest lucru permite specialistilor sa acorde Terapii in avans si ajutor pacientilor.
 
 
Conform reprezentantilor Centrului de Oncologie OncoHelp, aici se desfasoara in permanenta studii clinice pentru intreaga patologie oncologica, pentru fazele 2, 3 si chiar 4 de boala.

Unul dintre cele mai importante programe care se deruleaza este proiectul ,,Early Access”, prin care pacientii pot beneficia de tratamente aprobate de FDA (Food and Drug Administration), Agentia Americana a Medicamentului, cu mult inainte ca acestea sa fie aprobate in Europa. Rezultate au fost la cancerul pulmonar.

„Vorbim de tratamente personalizate in cancerul pulmonar. Este un tratament adaptat pe fiecare pacient in parte. Cele mai bune rezultate le-am avut in cazul cancerului non-micro celular cu mutatie EGFR, un tip de tumora pulmonara des intalnita. Trebuie spus ca in Centrul Oncologic OncoHelp avem studii clinice pentru intreaga patologie oncologica, de la stadiile incipiente de boala pana la stadiul metastatic.

In ceea ce priveste stadiul metastatic, studiile se adreseaza si pacientilor nou diagnosticati, dar si celor pentru care nu mai exista optiuni terapeutice standard. Pacientii sunt urmariti si evaluati conform standardelor internationale”, spune dr. Mihaela Pasca Fenesan, medic specialist oncolog la Centrul de Oncologie OncoHelp.

In Centrul de Oncologie Oncohelp, fiecare caz este evaluat multidisciplinar. O comisie formata din medici oncologi, imagisti, anatomo-patologi, radiologi si un specialist in chirurgie se intalnesc pentru a discuta cazul si pentru a gasi cel mai bun tratament.

„Obiectivul acestei comisii este de a identifica tratamentul optim pentru fiecare pacient. Se realizeaza o evaluare a diagnosticului, se stabileste tratamentul medical sau daca sunt necesare sedinte de radioterapie. In cazul unor pacienti este nevoie uneori de o interventie chirurgicala. De aceea, avem o colaborare foarte buna cu colegii nostri din sectiile de chirurgie toracica de la Spitalul Municipal si Spitalul Victor Babes, dar si din cateva unitati sanitare private. Practic, vorbim de o secventialitate a tratamentului”, mai spune dr. Mihaela Pasca. 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu