News Flash:

S-a întâmplat din nou

Alte cărămizi au căzut de pe imobilul din Piața Sf. Gheorghe din Timișoara

11 Septembrie 2023
141 Vizualizari | 0 Comentarii

Clădirea din Piața Sf. Gheorghe 1 continuă să die un pericol pentru siguranța publică, chiar și în contextul în care spațiul din fața sa este tot mai frecvent utilizat pentru evenimente cu o participare numeroasă. Vineri, au fost observate noi cărămizi căzute de pe acest imobil, care a fost subiectul unor eforturi ale Primăriei Municipiului Timișoara (PMT) pentru impozitare suplimentară din 2018. Cu toate acestea, proprietarii nu au inițiat nicio renovare până în prezent.

„În Piața Sf Gheorghe, din Timișoara, a căzut pe trotuar o cărămidă din zidul unei case. Alta stătea gata să cadă și ea. După un apel la 112, în mai puțin de 15 minute a sosit o echipă de intervenție, care a luat cărămida aflată la nivelul etajului doi. Mă întreb, dacă prima cărămidă ar fi lovit o persoană, cine ar fi fost de vină?”, a precizat, pe Facebook, omul de televiziune și scriitorul Lucian Ionică.


Clădirea menționată este exact imobilul situat în Piața Sf. Gheorghe, de pe care cărămizi și bucăți de tencuială cad frecvent, iar zona este marcată constant de panglica galbenă a Poliției Locale, care avertizează trecătorii să stea la distanță. Un incident grav s-a întâmplat în toamna anului 2020, când cărămizi și fragmente de moloz dintr-un apartament de la ultimul etaj al clădirii au căzut chiar în fața intrării, iar din fericire nu s-au înregistrat victime.

În 2018, imobilul a fost supus unei supraimpozitări de 300% din cauza stării tehnice neglijate. SC Bega Turism SA, companie deținută de Marius și Emil Cristescu, proprietari ai unui apartament în clădire, a contestat hotărârea Consiliului Local și a obținut anularea parțială a acesteia.

De atunci, anumite părți ale clădirii au fost protejate cu plasă, însă, după cum se poate observa, acest lucru nu este suficient pentru a asigura siguranța trecătorilor. Piața Sf. Gheorghe găzduiește tot mai frecvent evenimente culturale cu un public numeros.

Clădirea din Piața Sf. Gheorghe nr. 1 a fost inițial prima clădire bancară din Timișoara. Construcția a început în 1847 și a fost finalizată în 1855. La parterul clădirii, inițial au funcționat o cafenea și o berărie în două construcții separate de lemn. Mai târziu, la începutul secolului trecut, clădirea a fost renovată de către Székely László.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005587 (s)