News Flash:

A fost la sediul DNA Timișoara

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a depus mărturie în dosarul angajărilor de la PMT

8 Septembrie 2023
163 Vizualizari | 0 Comentarii

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a fost chemat să depună mărturie la DNA în cadrul unui dosar legat de presupusa fraudare a concursurilor de angajare care au avut loc în timpul mandatului său. Robu a mers la sediul DNA Timișoara în calitate de martor și a explicat că a fost chemat pentru că a semnat deciziile privind angajările, deși susține că nu era conștient de neregulile care s-ar fi produs. El credea că totul s-a desfășurat în conformitate cu legea.

„N-am știut absolut nimic, nu puteam să am în minte că ar fi cineva în stare de așa ceva. (…) Mi-au prezentat cum stau lucrurile, am fost pus în temă, nu e problema mea mai departe. Mai întâi procurorii și mai apoi instanța vor stabili vinovățiile și sancțiunile de rigoare, așa cum este normal. Eu n-am ce să comentez, am fost profund decepționat, indignat, să văd că unii oameni sunt în stare să facă așa ceva. Mai mult n-am ce să spun”, a afirmat fostul primar, după ce a stat de vorbă cu procurorii.

Robu exclude cu desăvârșire faptul că din martor ar putea deveni suspct. „Nu am cum să mă tem, pentru că nu există nici cea mai mică implicare a mea. Este un lucru firesc să fiu chemat să-mi spun punctul de vedere, să spun ce știu și asta-i tot. Nu poate nimeni ajunge la concluzia că aș avea vreo implicare, pentru că n-am avut”, a declarat acesta.

Robu a negat că actualul primar, Dominic Fritz, ar fi fost cel care a sesizat DNA cu privire la presupusele nereguli în concursurile de angajare. Fritz a declarat în 2021 că a descoperit posibile fraude în cadrul acestor concursuri.

„Cereți-i să vă arate reclamația. Eu pot să vă arăt sesizarea făcută la DNA de către mine pentru directorul de atunci de patrimoniu, fost consilier personal al meu, Răvășilă. Eu m-am prezentat personal la DNA, am predat stick-ul (n.r. cu imagini în care Răvășilă a fost surprins luând șpagă) și este înregistrarea de rigoare și sunt documentele doveditoare (…) În urma acelei sesizări făcute de mine s-a verificat dosarul de personal al domnului Răvășilă, iar procurorii, polițiștii judiciari, au văzut în dosar că erau scrisuri diferite și de aici a plecat totul. E o minciună ordinară că noul primar a stat noaptea și a răsfoit dosarele și a făcut el pe marele detectiv”, a mai afirmat fostul edil.


Vă reamintim că două foste angajate ale Primăriei Municipiului Timișoara (PMT), Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrovetz, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA într-un caz legat de presupusa fraudare a unor concursuri de angajare. Acestea au recunoscut că, la cererea șefei de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, au scris lucrările pentru cinci, respectiv nouă candidați. Printre acești candidați se numără și Florin Răvășilă, fost director al Direcției Clădiri, Terenuri si Dotări Diverse – I Est. Adam și Vetrovetz au fost condamnate la câte un an de închisoare cu suspendare.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006043 (s)