News Flash:

Toamna e bogată în evenimente

Între 14 și 17 septembrie, în Timișoara vor avea loc multiple acțiuni dedicate hramului Catedralei Metropolitane, Rugii și zilei minorităților

8 Septembrie 2023
183 Vizualizari | 0 Comentarii

Timișoara se pregătește pentru sărbătoare în septembrie, când va avea loc hramul Catedralei Mitropolitane și Ruga orașului. În cadrul acestor evenimente, autoritățile au inclus și Ziua Minorităților pentru a celebra diversitatea culturală.

Programul evenimentelor se desfășoară între 14 și 17 septembrie și este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Joi, 14 septembrie 2023, ora 20:00, Piața Sfântul Gheorghe:

"Minunile Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș" - spectacol-rugăciune dedicat Sfântului Iosif, cu participarea actorilor Cătălin Ursu, Ana-Maria Cojocaru, Raul Lăzărescu, Raul Bastean și Nuți Dorobanțu. Interpretare muzicală susținută de Alina Mihocaș și Corala „Contrast”, sub conducerea dirijorului Vasile Bădescu.
Vineri, 15 septembrie 2023:

Ora 9:30, Catedrala Mitropolitană - Sfânta Liturghie Arhierească.
Ora 18:00, Parcul Rozelor - Spectacol și joc de Rugă cu Ansamblul „Timișul” și soliștii Lioara Boșcu, Carmen Popovici-Dumbravă, Zorica Savu, Adrian Stanca, Dumitru Stoicănescu și Ramona Vița. Evenimentul va fi dirijat de Deian Galetin, iar coregrafia va fi asigurată de Maria Dudău-Topciov și Ciprian David.
Sâmbătă, 16 septembrie 2023, ora 18:00, Parcul Rozelor:

Ziua Minorităților, cu reprezentanți ai diverselor comunități culturale din Timișoara, inclusiv trupe de nemți, unguri, sârbi, bulgari, ucraineni, evrei. Invitați speciali: Urban Verbunk din Ungaria și stegarii din Carpineto Romano din Italia.
Duminică, 17 septembrie 2023, ora 18:00, Parcul Rozelor:

Ruga Tinerilor, un program care implică tinerii timișoreni și include spectacole cu Ansamblul „Timișul” Tineret, poezie dialectală cu copiii de la Școala Gimnazială nr. 30 Timișoara, și multe altele. Serata se va încheia cu jocul de Rugă și interpretările talentaților soliști.
Toate aceste evenimente sunt gândite pentru a celebra tradițiile, diversitatea și cultura din Timișoara și pentru a aduce bucurie locuitorilor orașului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006168 (s)