News Flash:

O veste bună!

Ar putea începe în curând demolarea unei părți a clădirii unde se va construi Institutului Oncologic

11 Septembrie 2023
149 Vizualizari | 0 Comentarii

Alfred Simonis, deputat PSD din Timiș și Președintele Camerei Deputaților, a anunțat că până la sfârșitul acestui an va începe demolarea unei părți a clădirii de pe Calea Torontalului pentru a face loc Institutului Regional Oncologic. Proiectul va fi ulterior preluat de Compania Națională de Investiții.

“Nu pot să nu menționez acea investiție atât de importantă în Timișoara, Institutul Regional Oncologic din Timișoara, acea clădire de pe Calea Trontarului la care cred eu că anul acesta va începe demolarea părții care trebuie demolată. În următoarea perioadă, Guvernul României va adopta, ordonanța de urgență care va permite preluarea de către CNI a investiției. Iar CNI-ul să deruleze în regim de urgență licitația, după care să înceapă partea de demolare și evident, de reconstrucție acelui spital atât de așteptat în Timișoara”, transmite Alfred Simonis.

În legătură cu infrastructura medicală din județ, Alfred Simonis, parlamentarul din Timiș, a declarat că este foarte probabil ca Spitalul Județean din Timișoara să integreze Spitalul CFR.

“Nu știm încă spre ce opțiune ne vom îndrepta. Pare, în acest moment, că se va duce către Spitalul Județean. Vă dezvălui, de asemenea, faptul că, până să se facă acel transfer către Spitalul Județean, Ministerul Transporturilor va mai expropria ultima clădire din acea incintă, un palat retrocedat în condiții suspecte în urmă cu foarte mulți ani va fi retrocedat, vor fi expropriați proprietari, Ministerul Sănătății va intra în posesia lui și după aceea, fără niciun fel de problemă juridică, va fi transferat către județul Timiș”, precizează parlamentarul de Timiș.

Alfred Simonis a menționat că  „ne apropiem”  de finalizarea finanțării echipamentelor pentru Spitalul de Copii prin intermediul unui credit BEI, iar lista finală ar putea fi stabilită în cel mult o lună și jumătate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005728 (s)