News Flash:

Invitație la o incursiune prin istoria lumii

O călătorie prin istoria Europei din Preistorie până în Epoca Modernă, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

8 Septembrie 2023
163 Vizualizari | 0 Comentarii


Un nou festival ce ne poartă printr-o călătorie în istoria Europei, de la Preistorie până în Epoca Modernă, are loc la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

Grupuri de reconstituire istorică din țară și din străinătate aduc la viață epoci trecute, cu instrumente de război precum tobe, spade, săbii, topoare, tunuri şi muschete, viteji luptători și nobile strălucitoare, meșteșugari și săteni. În fiecare seară, de la ora 18:00, au loc ateliere de arheologie experimentală, în care se lucrează cu piatră cioplită în stil preistoric, sub îndrumarea arheologului Marius Barbu.

Komakiza, un fierar al epocii dacice, deschide atelierul de fierărie antică, Damanais – ARS FABRILIS OFFICINA – prezintă un atelier de prelucrare a lemnului la strung antic, în timp ce Hrafnabroethr aduce navigatori şi luptători varegi din secolul X. De asemenea, Asociaţia Losonczy Istvan deschide poarta pentru soldaţii apărători ai Cetăţii Timişoarei în faţa expansiunii otomane din secolul XVI, iar Eyaletul de Timişoara vorbeşte despre reprezentanţii lumii otomane, cu care, începând din anul 1552, Timişoara intră într-o nouă eră.

De la ora 19:00, Specimen Teatro (Italia) prezintă „Canti d’amore e tarantelle” – Cântece de dragoste și tarantele, muzică veche tradițională din sudul Peninsulei.

Evenimentul va include și tabere istorice, discuții despre viața în centrele comerciale de-a lungul cursului râului Volga, raiduri pe uscat și pe apă, și comerțul cu sclavi în Rusia Kieveană a secolului X. Din zonele unde se întâlnesc taigaua siberiană, stepele Kazahstanului și câmpiile mongole vine un proiect de reconstituire muzicală ce prezintă cultura popoarelor altaice.

Evenimentul aduce în prim plan și gastronomia istorică, dezvăluind secretele confecționării măștilor tradiționale și a opincilor.

Festivalul se încheie duminică după-amiaza cu "Bătălia secolelor," un eveniment în care toate trupele istorice se vor confrunta, urmat de salutul trupelor și salve de onoare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004665 (s)