News Flash:

Alimente pe care medicii le recomanda sa le consumi pentru a preveni un atac de panica

5 Aprilie 2022
480 Vizualizari | 0 Comentarii
atac de panica

Pentru o persoana care a fost diagnosticata cu acest tip de tulburare, atacul de panica, este esential sa-si mentina nivelul glicemiei constant, deoarece caderea glicemiei conduce la aparitia starii de oboseala, a nervozitatii si deci la cresterea riscului de atac de panica.

Atacul de panica, favorizat de alimente care afecteaza glicemia

„Cel mai simplu mod de mentinere a glicemiei constante este de a se reduce consumul de glucide rafinate: dulciuri, bauturi dulci si de limitare a surselor de cofeina: cafeaua, ciocolata cu procent mic de cacao, ceaiul, bauturi carbogazoase care contin cofeina, etc. deoarece aceasta substanta actioneaza ca un excitant asupra sistemului nervos central”, a declarat nutritionistul Lygia Alexandrescu pentru antena3.ro.

Alimentele din carne, peste, oua si branza ar trebui sa reprezinte 20% din dieta zilnica;
30% din dieta zilnica va fi formata din legume (broccoli, sparanghel, varza alba si rosie) si fructe (mere, banane, portocale, catina);
Baza alimentatiei zilnice trebuie sa fie reprezentata in proportie de 50 % de carbohidratii complecsi (cereale integrale, germeni de grau, orez brun).

Alimente bune in perioadele stresante si atacuri de panica

Nucile
Pestele gras
Iaurtul
Ciocolata neagra (max 30 g\zi)
Ouale
Iaurtul
Turmericul
Ceaiurile de lavanda, tei, valeriana.
In timp ce alimentele mai sus mentionate sunt bogate in acizi grasi, omega 3 si flavonoizi, care reduc semnificativ incidenta atacului de panica, exista cateva substante, care agraveaza si favorizeaza anxietatea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006064 (s)