News Flash:

Preşedintele turc e optimist

Recep Tayyip Erdogan crede că transportul de cereale pe Marea Neagră ar putea fi reluat în curând

5 Septembrie 2023
173 Vizualizari | 0 Comentarii


După întâlnirea cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Soci, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a exprimat optimismul că acordul privind transportul de cereale pe Marea Neagră ar putea fi reînnoit în curând. Acest anunț a fost făcut prin intermediul agenției Reuters.

Acordul mediata de ONU și Turcia, care a permis Ucrainei să exporte milioane de tone de cereale, a expirat la sfârșitul lui iulie și nu a fost prelungit de către Rusia.

„Credem că iniţiativa ar trebui continuată prin înlăturarea neajunsurilor. În acest context, am pregătit un pachet care conţine noi sugestii, consultându-ne cu Naţiunile Unite. Cred că este posibil să facem progrese. Din punctul de vedere al Turciei, credem că vom ajunge în scurt timp la o soluţie care va îndeplini toate aşteptările”, a precizat Erdogan.


El a subliniat că soluțiile alternative la acordul anterior nu pot oferi o rezolvare pe termen lung.

În timpul conferinței de presă comune cu Erdogan, Vladimir Putin a menționat că vor reînnoi acordul imediat ce toate acordurile referitoare la eliminarea restricțiilor pentru exportul de produse agricole din Rusia vor fi pe deplin implementate. De asemenea, a confirmat că în săptămânile următoare, Rusia va furniza cereale în mod gratuit către șase țări africane, așa cum a promis în luna iulie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006610 (s)